Urbanisme

municipal

urbanisme

Llavaneres se salva d'haver de refer tot el pla general

L'Ajuntament guanya una sentència que pretenia suspendre el pla d'ordenació urbanística, aprovat fa tres anys

Ha perdut, però, tres contenciosos que afecten sectors concrets del poble

L'Ajuntament de Llavaneres ha guanyat una sentència que, de moment, evita la suspensió del planejament urbanístic de tot el municipi i que s'hagi de refer tot el pla general, que es va aprovar definitivament fa només tres anys. Els promotors del contenciós administratiu consideraven que en el pla d'ordenació urbanística municipal (POUM) no s'havia inclòs cap auditoria ambiental, però, segons explica el regidor d'Urbanisme, Josep Ruiz (Acord), el cert és que el tràmit es va fer tot i que en el moment que es va iniciar la redacció no era preceptiu. “El que buscaven era un defecte de forma per bloquejar-lo”, afirma Ruiz.

El treball es va començar a elaborar el 2003 quan a Sant Andreu de Llavaneres l'alcalde era el popular Víctor Ros i governava amb un acord amb el PSC. Ni ERC ni Acord, els dos socis de govern actual, comparteixen els criteris de creixement que es van definir aleshores i lamenten l'herència que han rebut perquè, entre altres coses, el document preveu que s'hi puguin construir fins a 2.700 habitatges més, la majoria dels quals a la part que queda per sota de l'autopista C-32, i que la població es pugui incrementar en 9.000 habitants. “En tres anys no s'ha desenvolupat ni s'ha mogut res”, assegura l'alcalde, Joan Mora (ERC), que considera que la crisi econòmica “ho ha posat tot al seu lloc”.

Modificacions puntuals

Si la justícia ha donat la raó al consistori llavanerenc en aquest contenciós, Ruiz admet que hi ha tres sentències més que no han estat favorables als interessos municipals. Les resolucions, però, només afecten tres sectors concrets, i no tot el planejament. Es tracta de la zona de Can Sans, on van 39 pisos; el Sorrall, amb 46 habitatges més, i el Camí del Molí, amb 20 cases unifamiliars. El motiu és compartit en els tres casos i té a veure amb la falta d'equilibri econòmic que hi ha en les futures operacions immobiliàries, ja que els promotors també hi han de preveure cessions obligatòries per fer-hi equipaments o zones verdes. El regidor d'Urbanisme admet que acompliran la sentència i modificaran puntualment el pla. “Parlarem amb els propietaris i intentarem negociar una proposta alternativa”, hi afegeix Ruiz.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.