Urbanisme

municipal

Arenys de Mar ampliarà la zona de vianants al centre

El ple aprova la reurbanització del carrer de la Perera, que passarà a ser d'un sol nivell i d'accés restringit al trànsit

Va ser una de les accions més votades del pressupost participatiu del 2015

A la pràctica el carrer de la Perera passarà a ser la primera zona de vianants d'Arenys de Mar, perquè des de fa temps la pilona que restringeix el trànsit al carrer de l'Església no està operativa i molts conductors fan cas omís de la prohibició de l'accés restringit als veïns des que aquest es va convertir en el primer carrer del municipi de prioritat per als vianants.

La reurbanització a la Perera, o del carrer Bisbe Català, un dels més antics del municipi, també vol restringir el trànsit i donar prioritat als vianants suprimint les voreres i deixant el carrer a un sol nivell. La regidora de Via Pública, Obres i Serveis, Laia Martín (ERC), reconeix que aquesta és una obra pendent del 2015, quan va ser l'acció més votada del pressupost participatiu. “És un dels carrers que es fan servir com a camí escolar i té molt sentit que es faci de vianants”, assenyala la regidora, que recorda la prova que es va fer per restringir el trànsit coincidint amb la Setmana de la Mobilitat.

El ple va aprovar el projecte inicial dijous passat amb l'aprovació de tots els grups menys Junts per Arenys, que es va abstenir, i va criticar els canvis del material que es farà servir. Els veïns sabran dijous els detalls del projecte, com ara la plantació d'una perera a la placeta, abans de donar el vistiplau definitiu i començar les obres. El cost s'estima que serà d'uns 95.000 euros.

La CUP liderarà el debat sobre el cementiri

El ple també va aprovar estudiar l'any que ve si val la pena i surt a compte la municipalització de la gestió del cementiri. Arran d'una moció presentada per la CUP, tots els grups van estar d'acord, a excepció del PP, que es va abstenir, a crear una taula i un pla de treball per determinar quin és el model més idoni per a una millor gestió i control del servei dels enterraments. Les conclusions s'hauran de tenir abans del setembre del 2017, que és quan s'acaba la concessió actual a la funerària Cabré i Junqueras.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia