Urbanisme

Municipal

Salou fa efectiva la compra de la finca de Pedrol Rius

L'Ajuntament ha signat l'expropiació amb els propietaris per 850.000 euros

La intenció és enderrocar el xalet i integrar l'espai al camí de ronda

Han hagut de passar més de vint anys de negociacions, però ara l'Ajuntament de Salou ha aconseguit la propietat de cala Morisca, la finca d'Antoni Pedrol Rius situada al capdamunt d'un penya-segat a cala Crancs, al cap de Salou. L'alcalde, Pere Granados, ja ha signat l'acta de pagament amb les dues propietats de la finca i ha anunciat que “en breu s'enderrocarà el xalet i es procedirà a restaurar paisatgísticament la zona per fer que sigui part d'un espai per a tots els salouencs en una de les zones més abruptes del cap de Salou i en un indret privilegiat”. Granados hi va afegir que la seva intenció és convertir la finca “en un lloc de referència integrat dins el camí de ronda”.

A la seva mort, Pedrol Rius, exsenador i degà durant més de vint anys del Col·legi d'Advocats de Madrid i president del Consell General de l'Advocacia, va deixar en herència a l'Ajuntament de Reus i al Col·legi d'Advocats de Madrid tota la propietat, que és, a més, d'una usufructuària. Segons va informar ahir el consistori, ja s'ha rubricat l'acord d'expropiació amb totes les parts implicades. L'Ajuntament de Salou hi destina 850.675 euros del pressupost municipal. Les dues finques ocupen uns terrenys d'uns 9.200 metres quadrats i inclouen un xalet en estat ruïnós i uns amplis jardins.

Valor natural i paisatgístic

El procés per a l'expropiació forçosa es va iniciar el 26 d'abril passat amb un acord de la junta de govern local, que també va aprovar declarar la utilitat pública dels béns i drets afectats pel procés i sotmetre-ho a informació pública. Posteriorment, al juliol, es va signar un conveni a tres bandes amb l'Ajuntament de Reus i el Col·legi d'Advocats de Madrid. El pla d'ordenació urbanística municipal (POUM) aprovat l'any 2003 va establir que les dues finques passessin a ser catalogades com a terrenys protegits per l'alt valor natural i paisatgístic. De fet, queden plenament afectades pel pas del sender del camí de ronda que vorejarà tot el cap de Salou pel costat del mar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia