Urbanisme

municipal

procés participatiu

Arenys de Munt refarà els escocells nous de la riera

Els veïns voten entre cinc propostes per guanyar aparcament, enjardinar-los o fer sorrals perquè els nens hi juguin

Els dissenys es combinaran perquè no funcionen a tots els trams urbanitzats

Arenys de Munt va estrenar fa poc més d'un any la riera urbanitzada però aviat van sortir les crítiques pels escocells dels arbres. En molts trams no hi havia prou espai per aparcar-hi més d'un cotxe i pels conductors despistats, no és gaire difícil acabar amb una roda dins les obertures que recullen l'aigua dels plataners.

Els membres que formen part del consell d'urbanisme de la riera fa temps que debaten i busquen solucions per repensar aquest disseny previst en el projecte d'urbanització del 2007 però que es va acabar executant el 2015.

L'alcalde i regidor d'Urbanisme, Joan Rabasseda (ERC), reconeix que els escocells “no agraden” però defensa la decisió que es va prendre de tirar endavant el projecte per no endarrerir una obra d'urbanització que ja acumulava molt de retard. “Ara s'hi podran fer millores i buscar la millora solució a cada tram”, assegura.

El govern ha decidit obrir un procés participatiu perquè els veïns hi diguin la seva a partir del treball que s'ha fet dins el consell d'urbanisme. Per tant, es mira d'apaivagar les queixes de veïns i comerciants que fa temps que critiquen la pèrdua d'aparcament i el mal estat dels escocells, que són molt grossos i que consideren desaprofitats així com un niu de brutícia, perquè hi ha qui aprofita la sorra per portar-hi els gossos a fer les necessitats.

Entre les propostes que escullen els veïns, n'hi ha que faciliten guanyar aparcament i d'altres que valoren més l'ornamentació amb pedres i vegetació dels nous escocells. La cinquena proposta és una aportació del grup municipal de CiU, a l'oposició, que combina còdols blancs amb la decoració de les plantes. El díptic que s'ha repartit als veïns mostra les imatges i la descripció dels futurs escocells que podria tenir la riera. També conviden aquells veïns que no els convenç cap de les propostes que ells mateixos s'atreveixin a fer el seu propi dibuix i, per això, es reserva un espai en blanc en el díptic informatiu on fan les votacions.

Cocous a l'Eixample

Una de les idees que hi apareix és la d'habilitar un petit sorral a l'entorn dels arbres perquè puguin jugar els més petits i recuperar la tradició de fer “cocous” a la riera. És una proposta original entre les més ambientals i funcionals. L'alcalde reconeix, però, que aquesta proposta només es podria portar a terme a la part alta de l'Eixample, on hi ha més amplada per poder fer el tancat que separi el recinte i allunyi el trànsit de la zona reservada per als infants.

“Es poden combinar les idees que més agradin segons el que permet fer cada tram”, insisteix Rabasseda. Les votacions es poden fer omplint els fulls que s'han d'entregar a l'Ajuntament, abans de Nadal.

LA XIFRA

71
és el nombre d'escocells que hi ha en el tram nou de la rambla Francesc Macià i a la part de l'Eixample.

LA DATA

23.12.2016
és la data límit per poder fer les votacions entregant el díptic a les oficines de l'Ajuntament.

LA FRASE

Els escocells no agraden i ara les idees que més agradin es podran combinar segons cada tram
Joan Rabasseda
Alcalde d'Arenys de munt i regidor d'urbanisme (ERC)


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia