Urbanisme

Municipal

El Masnou ‘pacificarà' alguns carrers del nucli antic

S'actuarà al carrer Doctor Agell i als entorns i també en un tram del carrer Roger de Flor per donar preferència als vianants

En el primer cas, es preveu que les obres acabin a l'estiu

Amb l'objectiu de pacificar el trànsit al centre històric del municipi i millorar la seguretat dels vianants, l'Ajuntament del Masnou ha decidit posar en marxa un conjunt d'intervencions urbanístiques en aquest sentit. Una d'elles, és la reurbanització del carrer del Doctor Agell, entre el passeig de Prat de la Riba i el de Mestres Villà i els carrers adjacents. Es pretén que aquests trams passin a ser de plataforma única i prioritaris per a vianants. S'hi farà una pavimentació a base de llambordes de formigó i peces ceràmiques, una reordenació i l'ampliació de la il·luminació. També es millorarà la recollida d'aigües pluvials. El pressupost d'execució de les obres és de prop de 270.000 euros.

Amb el mateix objectiu, s'ha adjudicat el contracte per a la redacció del projecte d'urbanització del tram del carrer de Roger de Flor comprès entre el carrer de Narcís de Monturiol i el carrer de Flos i Calcat. L'import del contracte és de prop de 13.000 euros, i el projecte que s'ha de redactar ha de permetre que la nova urbanització reorganitzi els accessos del trànsit rodat i disposar-hi d'un àmbit de preferència per a la lliure circulació dels vianants, més adaptat al caràcter d'aquesta part del nucli antic del Masnou.

De la mateixa manera, al nucli antic es faran obres per a la reurbanització i accessibilitat dels jardins de Can Malet, que consistiran en nous elements com ara un escenari, una pista de ball, zones d'ombra i jardineres. El pressupost del projecte ha estat de prop de 54.000 euros. També s'han adjudicat les obres de reparació de paviment de calçada de diversos carrers.

L'alcalde del Masnou, Jaume Oliveras (ERC), va referir-se a l'actuació prevista a l'entorn del carrer Doctor Agell dient que “es busca una major seguretat per als vianants i revitalitzar aquests eixos del nucli antic”. Oliveras va anunciar l'inici d'aquests treballs per al proper mes de març amb la intenció que es puguin finalitzar durant l'estiu.

LA XIFRA

270.000
euros
és l'import total de les actuacions per ‘pacificar' el carrer Doctor Agell i els entorns, al Masnou.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia