Urbanisme

Municipal

urbanisme

El Masnou reprèn el projecte als terrenys de l'antiga Dogi

L'operació està aturada des del 2011 a causa de la crisi econòmica

S'hi farà una gran plaça, pisos i una superfície comercial mitjana al subsol, on també s'inclouran places d'aparcament

El Masnou ha anunciat que “ben aviat” es reprendrà el projecte immobiliari als terrenys que fa anys ocupava la fàbrica Dogi. Aquesta operació està encallada des del 2011, quan, a causa de la crisi econòmica del sector immobiliari, es va haver de d'aturar el seu desenvolupament i es va deixar com a resultat un gran solar buit en ple centre del municipi. Ara, l'Ajuntament ha fet saber que la firma Corp serà l'encarregada de dur a terme aquests treballs amb l'objectiu de convertir aquesta illa en el nou centre social i comercial del Masnou.

El projecte

A grans trets, aquest projecte –rebatejat com a Illa Centre– es basa en la construcció d'una gran plaça, al voltant de la qual es faran pisos i locals comercials. En concret, es preveu que en aquest espai hi vagin tant habitatges de renda lliure (153) com concertats (8) i de protecció oficial (76). Pel que fa a l'àrea comercial, de 3.356 m² per poder fer-hi locals comercials (entre 30 i 40), hi destaca una superfície comercial mitjana al subsol (que ocuparà uns 1.500 m²), on també hi haurà places d'aparcament, algunes de les quals –160– seran municipals. L'obra també inclou la construcció d'un equipament municipal, els usos del qual encara s'han de definir. A hores d'ara, tampoc se sap encara quin operador gestionarà la superfície comercial prevista a la zona, tot i que anys enrere havia sonat amb força el nom de Sorli Discau.

“És molt positiu que es reprengui l'operació perquè teníem un problema al mig del municipi”, va manifestar l'alcalde del Masnou, Jaume Oliveras (ERC), que va destacar el fet que “s'hagi pogut solucionar aquesta situació”. L'alcalde també va voler remarcar la “importància estratègica” de l'operació: “El sector de Roger de Flor suposa un eix central per vertebrar el municipi”, va dir. Oliveras, a més, va considerar que “aquesta centralitat ha d'anar més enllà per poder-la connectar amb altres punts del poble”. Aquesta actuació vol reprendre el procés iniciat l'any 2010, fruit de la modificació puntual del pla general al sector dels carrers d'Itàlia, Flos i Calcat, Roger de Flor i Pintor Domènech Farré, ocupat per la fàbrica de teixits Dogi, el text refós de la qual va ser aprovat pel ple el mes de setembre del 2011 amb el vot unànime de tot el consistori, i al qual va donar conformitat la Comissió Territorial d'Urbanisme de Barcelona el 2011. La fàbrica Dogi havia ocupat aquests terrenys durant prop de sis dècades i havia arribat a donar feina a cinc-centes persones.

LA FRASE

És molt positiu que es reprengui l'operació perquè teníem un problema al mig del municipi
Jaume Oliveras
Alcalde del Masnou

Horts urbans i espais per a gossos

Paral·lelament, i dins un punt que també haurà d'esdevenir estratègic per al Masnou, l'Ajuntament continua endavant amb la zona d'horts urbans als terrenys adjacents al futur parc Vallmora. La planificació consta de dues fases: primer es farà la instal·lació d'aigua, electricitat, neteja, delimitació i consolidació de la construcció existent, i després es durà a terme la plantació d'espècies vegetals, la instal·lació de sanejament, l'acabament de la instal·lació d'electricitat i la construcció de noves barraques. El projecte té un pressupost de 56.000 euros. Igualment, continua endavant amb la seva aprovació l'ampliació dels espais per a gossos dels Pinetons i dels Jardins del Mil·lenari i el condicionament de tres de nous: als Jardins de la Nimfa, al carrer Ametllers i al Bell Resguard.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia