Urbanisme

Celrà convertirà la Casa Feliu en pisos socials

Seran els primers propietat del consistori

La iniciativa s'endega per la negativa dels bancs a cedir pisos buits

L'Ajuntament de Celrà ha impulsat una modificació puntual del pla especial del barri vell i del planejament general a fi de construir dos pisos amb finalitats socials al carrer Major. Els habitatges, que seran els primers per a aquesta fi de què disposarà l'Ajuntament, es construiran a la Casa Feliu, que va passar a mans del consistori per una herència: “No serveix per a equipament perquè hauria d'haver-hi ascensor, segons la normativa actual, i reduiria excessivament l'espai”, va dir, ahir, l'alcalde de Celrà, Dani Cornellà.

Les modificacions del planejament es van aprovar el darrer ple municipal. Un cop els tràmits administratius estiguin a punt, es procedirà a fer les obres, ja que el projecte dels dos pisos que acollirà la casa ja està fet. Cornellà diu que la previsió és que es puguin fer les obres de construcció aquest mateix any.

Pel que fa a qui aniran destinats quan estiguin disponibles, és una qüestió que encara és al damunt de la taula per acabar de concretar, i dependrà també de les necessitats concretes del moment en què es disposi ja dels habitatges. Tant pot ser que tots dos pisos siguin de lloguer social o que només se n'hi destini un i l'altre es reservi per a situacions d'emergència.

La Casa Feliu ja va ser objecte d'obres fa dos anys, a principi del 2015. Van ser de rehabilitació i consolidació de l'estructura, que estava deteriorada i no permetia donar a l'edifici cap utilitat. L'obra va costar uns 74.000 euros i va deixar l'interior endreçat —a més de reforçar l'estructura—, però ara caldrà adaptar-lo per convertir-lo en habitatges.

La iniciativa ha sorgit arran de les experiències recollides a l'oficina municipal d'habitatge: “Ens hem adonat de la necessitat de disposar de pisos buits, i amb aquest objectiu hem estat treballant.”

La primera part de la feina feta va ser negociar amb entitats bancàries —i empreses gestores dels actius immobiliaris d'aquestes entitats— la cessió de pisos buits a Celrà per destinar-los a lloguer social. La resposta rebuda, però, ha estat negativa en tots els casos: “No hi ha manera. No volen col·laborar, però continuarem insistint-hi”, assegura l'alcalde. En el futur, hi afegeix, la voluntat és continuar ampliant el parc d'habitatge públic.

LA XIFRA

2
habitatges
són els que es construiran a la casa Feliu, propietat de l'Ajuntament i ubicada al carrer Major.

LA DATA

2015
Es va consolidar
l'estructura de la casa, en un projecte que va costar 74.000 euros i incloïa altres millores.

LA FRASE

Seran els primers habitatges protegits de l'Ajuntament, però en el futur mirarem d'obtenir-ne més
Dani Cornellà
alcalde de celrà


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.