Urbanisme

Municipal

La urbanització Ciutat Jardí de Melianta, oficialment acabada

Es tanca una dècada d'entrebancs per la fallida de la promotora, arran de la qual Ajuntament i propietaris van haver d'assumir el que quedava pendent

L'Ajuntament de Fontcoberta aprovarà d'aquí a poques setmanes la recepció de les darreres obres de la Ciutat Jardí (rebatejada com a Nova Melianta) i posarà fi, d'aquesta manera, a una dècada d'entrebancs urbanístics a la zona de creixement del veïnat de Melianta, on es concentren la major part d'habitants i serveis del municipi.

De la bonança a la crisi

La urbanització, de 230 parcel·les, la va projectar un promotor privat en els anys de creixement del sector, amb el vistiplau del consistori, aleshores governat per CiU. El 2007, en guanyar les eleccions ERC, l'Ajuntament va frenar el projecte per revisar-lo. La represa de la urbanització va coincidir amb la crisi del sector i l'empresa va fer fallida. Els carrers i els serveis van quedar a mig fer i, després d'un temps parat, l'abril del 2014 el consistori i els propietaris de les finques van acordar un conveni en virtut del qual aquests últims assumien inicialment el cost d'urbanització dels carrers que hauria d'haver pagat la promotora i quan el cas s'hagués resolt als tribunals l'Ajuntament els tornaria aquella quantitat. En els darrers tres anys, el consistori hi ha hagut de destinar un total de 300.000 euros, una circumstància que –expliquen des de l'equip de govern– ha impedit poder invertir en altres projectes. Les últimes obres –de les quals es farà pròximament la recepció– han consistit a completar les voreres pendents, construir un passatge i col·locar la senyalització vertical i horitzontal que encara no s'havia posat.

LES XIFRES

230
parcel·les
s'inclouen en la Ciutat Jardí, la zona de creixement de Melianta.
300.000
euros
ha posat l'Ajuntament en tres anys per acabar la urbanització.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.