Urbanisme

Cardona adjudica les obres del Cine Moderno per un milió

L'antic edifici es transformarà en un potent centre de convencions vinculat al projecte que lidera el cardiòleg Valentí Fuster

El municipi veu l'oportunitat d'obrir-se a l'arribada de més visitants

El ple de Cardona va aprovar de manera provisional dijous al vespre la rehabilitació de l'antic Cine Moderno. Les obres convertiran el vell equipament en un potent centre de convencions que està vinculat al projecte de salut que el prestigiós cardiòleg Valentí Fuster està desenvolupant a la població bagenca –anomenat Cardona Integral– a través de la Fundació SHE.

Els treballs es van adjudicar per 964.233,85 euros (IVA no inclòs). El punt es va aprovar amb els vots de l'equip de govern d'ERC –que governa amb majoria– i amb dos dels tres regidors de CDC de l'oposició –un d'ells no va assistir al ple–. L'altre grup a l'oposició, el PSC –que té un regidor–, es va abstenir.

Les obres que es van adjudicar en el darrer ple corresponen a la rehabilitació general de l'equipament. Amb anterioritat, l'Ajuntament ja havia fet passos, com ara comprar l'edifici i rehabilitar-ne la coberta. En l'actualitat, s'està acabant d'executar una altra peça del projecte, que és la consolidació estructural de l'immoble. Amb això fet, es podrà iniciar ja la rehabilitació. Comptant totes les peces i les despeses associades –tant d'obres com d'honoraris tècnics–, l'import global del projecte és d'1,8 milions d'euros, segons van informar ahir fonts municipals. Les mateixes fonts van indicar que el nou centre es finançarà amb les aportacions de la Fundació SHE i de la Fundació Fuster-Guals Vila Medieval de Cardona –que aporta la meitat de la inversió pràcticament–, la de la direcció general de Turisme de la Generalitat –400.000 euros– i la que farà la Diputació de Barcelona –200.000 euros més.

Un edifici històric

L'edifici de l'antic cinema –que va ser reformat el 1946 per l'arquitecte Antoni Pons– destaca per la seva situació, configuració, estructura i capacitat, a banda del seu valor arquitectònic, històric i social com a element associat a la cultura local.

El nou centre de convencions ha de ser la seu mare on es desenvoluparan els principals esdeveniments vinculats al projecte de Fuster. A més, l'aposta per recuperar-lo permetrà que Cardona pugui començar a mirar cap al turisme de convencions, un cop ja ha consolidat el turisme històric i patrimonial –amb el castell com a màxim exponent– i el geològic –amb la muntanya de sal.

L'alcalde, Ferran Estruch, veu el nou centre com una “oportunitat per dinamitzar el dia a dia de Cardona” i per obrir la porta a l'arribada de visitants “més enllà del cap de setmana”.

LES XIFRES

600.000
euros
és el que hi aporten la direcció general de Turisme de la Generalitat i la Diputació de Barcelona.
50
és el percentatge
que va a càrrec de la Fundació SHE i de la Fuster-Guals Vila Medieval de Cardona.
1,8
milions d'euros
és el cost que té tot el projecte del centre de convencions, inclòs el milió de la rehabilitació.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia