Urbanisme

Aproven el conveni a Caldes per construir 49 cases al PGA

L'Ajuntament i els promotors del camp de golf acorden el creixement del centre del complex d'oci i esportiu

El ple avala de manera unànime el pla, que preveu immobles de planta baixa

L'Ajuntament de Caldes de Malavella i els promotors del PGA Catalunya Resort han signat un conveni perquè el complex esportiu i d'oci construeixi 49 cases al centre de les seves instal·lacions.

L'acord, aprovat pel ple ahir de manera definitiva, forma part del pla inicial establert per les dues parts anys enrere i que en els pròxims mesos es materialitzarà amb el nom de pla de millora urbana (PMU) 10. “El creixement d'habitatges [al PGA] es fa per fases; en aquesta es podran construir 49 cases”, va dir l'alcalde, Salvador Balliu (CiU), en el ple.

La parcel·la on creixerà el PGA és la que es va permutar amb el consistori fa dos anys. Inicialment, la zona edificable era a tocar de l'A-2, però els propietaris del recinte consideraven que hi havia una alta contaminació acústica. La permuta (amb la mateixa edificabilitat) va significar 300.000 euros per a l'Ajuntament fa dos anys.

L'aprovació definitiva del PMU-10 (a l'àrea central del golf) va rebre en el ple municipal dotze vots a favor: els set de CiU, a l'equip de govern; els dos de la Plataforma Independent de Caldes (PIC); els dos d'ERC, i el de l'edil no adscrit, Dani Sancho. El regidor del PSC José Fernández ahir no hi era per raons de salut.

Menys impacte

Balliu va exposar que el pla de millora del PGA ha rebut un informe favorable de la comissió d'Urbanisme. El batlle va dir que s'hi construiran immobles de planta baixa i que s'evitarà el color blanc per reduir l'impacte visual. L'exalcalde Joan Colomer (PIC) i Oriol Carreras (ERC) van elogiar el pla.

El conveni l'han signat l'Ajuntament i les societats PGA Golf de Catalunya SA i PGA Golf de Caldas SA. Els responsables del complex assumeixen que es faran càrrec dels serveis d'abastament i subministrament domiciliari d'aigua potable i de clavegueram del sector. Tant l'aprovació del conveni com els serveis que assumeixen els promotors van rebre ahir el suport unànime del ple.

El creixement de les instal·lacions farà que el PGA Catalunya Resort tingui més de dos-cents habitatges al final d'aquesta fase constructiva. La previsió –segons explica Balliu– és que al final de tot el desenvolupament urbanístic els promotors puguin disposar de gairebé quatre-centes finques.

D'altra banda, l'equip de govern confia a obtenir aquest any 1,4 milions d'euros de la venda d'una altra parcel·la del PGA Golf de Caldes.

LA FRASE

El creixement d'habitatges [al PGA] es fa per fases, i en aquesta es podran fer 49 cases
Salvador Balliu
alcalde de caldes (CiU)

LA DATA

27.12.16
Va ser
el dia que el ple va aprovar el pressupost del 2017, amb la previsió de la venda d'un terreny del PGA.

LA XIFRA

12
vots
va rebre el conveni amb el PGA Catalunya Resort de Caldes al sector PMU-10, incloent-hi els 7 de CiU.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.