Urbanisme

Municipal

Arenys de Munt fa un nou pas per urbanitzar la riera, amb o sense pont

El govern en minoria té el suport del PDeCAT per aprovar la contractació del tram fins al pont

Mantenir-lo dependrà de la consulta que es farà el 7 de maig

Arenys de Munt tira endavant la contractació d'una empresa per urbanitzar la riera, entre el rial Bellsolell fins al pont de vianants, que a hores d'ara no se sap si es mantindrà o si anirà a terra. Tot dependrà de la consulta ciutadana que el govern es va comprometre a fer el 2016 i que finalment es convocarà per al 7 de maig, amb altres qüestions que s'han de concretar sobre el model de poble.

El govern en minoria d'ERC i el PSC va tenir les abstencions del PDeCAT per tirar endavant el plec de clàusules que han de complir les empreses que es presentin per fer-se càrrec de la urbanització. L'alcalde, Joan Rabasseda (ERC), es va felicitar pel fet que l'obra avanci en la tramitació i es pugui posar a licitació aviat. El projecte preveu enderrocar el pont de vianants i mantenir-lo; fer-lo accessible per normativa suposaria una inversió de 100.000 euros, segons les estimacions del govern. El preu de sortida pel conjunt de l'obra és d'1,5 milions d'euros i en el ple de clàusules s'especifica que el projecte està pendent de la consulta sobre el manteniment o no del pont. Si el resultat fos mantenir el pont, el plec de clàusules preveu la reducció de l'àmbit a executar.

El cap de l'oposició, Lluís Campasol (PDeCAT), va justificar el seu vot per coherència en una obra que “no es pot aturar i s'ha d'acabar d'una vegada”. No van donar, però, el vot afirmatiu per l'incompliment de la consulta que el govern havia promès per al 2016. La resta de l'oposició, incloent-hi la regidora de la CUP, que fa poc ha sortit del govern, van votar-hi en contra.

LA FRASE

Una prioritat era tirar endavant l'obra i posar-la a licitació aviat perquè tenim els diners
Joan Rabasseda
alcalde d'Arenys de Munt (ERC)

LA XIFRA

1,5
els milions d'euros del preu de sortida del volum de l'obra que està pendent d'urbanitzar.

El Consell de Poble parla de la consulta

Els veïns que formen part del Consell del Poble es van reunir ahir per conèixer els acords sobre la consulta que es vol fer el 7 de maig. Va ser el representant del Consell de Poble dins la comissió que s'ha creat del multireferèndum, Jaume Missé, qui va explicar els detalls. Altres qüestions que es volen preguntar, més enllà del pont de la riera, són sobre aparcament, zona de vianants, l'escut o l'edifici de l'escola Sant Martí.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia