Urbanisme

municipal

infraestructures

Preocupació pel mal estat del clavegueram de Tona

La xarxa d'aigües residuals està envellida i ha causat algun problema en els últims mesos

L'Ajuntament aplica a poc a poc un extens pla de millores

Aquest començament d'any han aparegut a Tona dos esvorancs al terra causats pel mal estat del clavegueram al municipi. El regidor no adscrit, Pere Senyé, va fer arribar la seva preocupació per aquests fets en el darrer ple municipal. “La xarxa de clavegueram és molt antiga i sorprèn que no s'hi hagi fet cap actuació en molts anys”, va remarcar Senyé. L'alcalde, Josep Salom, va reconèixer que és un sistema “vell i obsolet” i que s'han de fer “algunes actuacions d'urgència”. En aquest sentit, es va recordar que la Diputació va elaborar un pla director fa un parell d'anys en el qual es fa una radiografia de l'estat d'aquesta xarxa al municipi i s'enumeren les actuacions que cal anar fent per renovar el clavegueram. “El tenim en compte, els tècnics hi treballen i es van fent millores. Ho hem de fer a poc a poc perquè són intervencions per un valor de vora dos milions d'euros”, va explicar l'alcalde, Josep Salom, que també va aclarir que els esvorancs apareguts en el darrer mes al carrer de Sant Andreu i a la rotonda del carrer del Doctor Bayés “no apareixien com a zones d'urgència en el pla director”.

Fins ara, s'han aprofitat obres importants com la reforma de la plaça de l'Hostal i el seu entorn per renovar el clavegueram de tota la zona, i la intenció és anar fent intervencions al llarg d'una xarxa que, a banda de ser vella, va sobrecarregada. “Pateix perquè rep més quantitat de càrrega. La població ha crescut i el clavegueram no s'ha millorat a fons”, diu Josep Salom.

Un moment important

En la voluntat de renovar la xarxa de clavegueram, l'alcalde assenyala un moment clau per rehabilitar el servei, com és la finalització'acabament de la concessió de la gestió de l'aigua al municipi el 2018. “Pot ser un bon moment per incloure les millores en el clavegueram en el plec de condicions per adjudicar el servei”, explica Salom.

LA FRASE

Es van fent millores, tal com recomana el pla director. S'han de fer a poc a poc perquè és molt extens
Josep Salom
Alcalde de tona


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia