Urbanisme

municipal

serveis funeraris

Malgrat renova i amplia el cementiri per la part antiga

L'actuació, en diferents fases, preveu ara l'enderroc d'una vuitantena de nínxols i la substitució per noranta-cinc de nous

L'Ajuntament confirma la necessitat urgent de disposar de més espais

Malgrat de Mar ha iniciat les obres de reforma, millora i ampliació de la part antiga del cementiri, la que dona als Jardins de la Solidaritat. Les màquines ja han enderrocat part de les columnes de nínxols antics, una vuitantena, que seran substituïts per noranta-cinc espais nous amb una filera més d'altura. Prèviament a les obres, adjudicades pel govern anterior del PSC i JxM, es va establir un període de temps en què ja no es deixava enterrar gent en aquest part. Paral·lelament, les despulles que conservaven aquests nínxols van ser traslladades provisionalment a un altre lloc del cementiri en espera de tornar al seu espai d'origen un cop finalitzi l'actuació urbanística.

La regidora d'Urbanisme, Mireia Castellà (JxM), explica que està previst que la reforma actual, amb un període d'execució d'uns dos mesos, continuï en anys posteriors. “Amb aquesta fase tindrem una quinzena de nínxols nous que ens fan molta falta perquè estem sota mínims pel que fa a espais lliures al cementiri”, comenta la regidora, que afegeix “la part més nova de l'equipament ja no disposa de pràcticament cap nínxol buit”. En aquest sentit, Castellà precisa que la necessitat de l'obra també venia condicionada pel mal estat dels habitacles més antics que feia imprescindible la reconstrucció de bona part. El projecte també inclou la instal·lació d'una escala plataforma que faciliti l'accés dels visitants del cementiri als nínxols dels seus familiars i en garanteixi la seguretat.

El cementiri de Malgrat ja va ser escenari a mitjans del 2015 d'una obra important que va fer recular la façana principal que dona a l'avinguda Mediterrània. L'objectiu era deixar lliure l'espai necessari perquè l'avinguda pogués tenir continuïtat. En aquella ocasió també es va haver de traslladar un mausoleu i una escultura.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.