Urbanisme

Pla director urbanístic per a les Tres Xemeneies

El projecte prioritzarà el sòl destinat a activitats econòmiques

La comissió de Política Territorial i Urbanisme de Catalunya va acordar ahir iniciar la redacció d'un pla director urbanístic (PDU) per ordenar l'àmbit de les Tres Xemeneies, entre els municipis de Sant Adrià de Besòs i Badalona. L'àmbit abasta unes 28 hectàrees situades al litoral, entre la via del tren i el mar, i des de la desembocadura del riu Besòs fins al final de l'espai que ocupen les Tres Xemeneies.

El pla, que redactarà la direcció general d'Ordenació del Territori i Urbanisme en coordinació amb els ajuntaments, prioritzarà el sòl destinat a activitats econòmiques, tal com es va reclamar durant el procés participatiu engegat per definir quin ha de ser el futur d'aquest espai. Altres punts que es tindran en compte i que també van sortir d'aquest procés seran la garantia de la dotació d'equipaments i zones verdes, i el manteniment de l'edifici de les Tres Xemeneies, que té la qualificació de bé cultural d'interès local (BCIL) com a equipament emblemàtic per a usos socioculturals.

L'alcalde de Sant Adrià de Besòs, Joan Callau, celebra que tiri endavant el pla i es felicita per la complicitat entre la Generalitat, els ajuntaments de Sant Adrià i Badalona, i el Consorci del Besòs. “Per a Sant Adrià representa una oportunitat de futur que es comença a materialitzar”, assegura Callau, que recalca la importància que el nou espai reservi sòl per a usos econòmics, punt en què coincideix amb el regidor de Badalona Habitable, Oriol Lladó, que espera que el desenvolupament urbanístic de la zona generi sinergies amb els polígons industrials que tots dos municipis tenen a tocar d'aquest espai.

Lladó desitja que es reforci “la implicació dels ajuntaments en el procés de redacció del pla urbanístic”, que fixa en un horitzó d'un any, i assegura que hi haurà un retorn en la participació de tots aquells que hi han col·laborat i que la voluntat és mantenir totes les forces polítiques informades del desenvolupament del procés. A aquest efecte, es preveu signar un conveni entre el Departament de Territori i Sostenibilitat, els dos ajuntaments i el Consorci del Besòs.

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, va presidir ahir la comissió de Política Territorial i Urbanisme de Catalunya, que va acordar la redacció del PDU i en què també van ser presents l'alcalde de Sant Adrià de Besòs i l'alcaldessa de Badalona.

LES FRASES

Per a Sant Adrià representa una oportunitat de futur que es comença a materialitzar
Joan Callau
Alcalde de Sant Adrià de Besòs
Volem reforçar la implicació dels ajuntaments en el procés de redacció del pla urbanístic
Oriol Lladó
Regidor de Badalona Habitable


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.