Urbanisme

ApS-CUP fa públic un mapa amb més de 100 barreres arquitectòniques a Solsona

La formació ha presentat a l'Ajuntament un informe en què recull els obstacles de la ciutat

Ha obert un web on els veïns poden avisar si detecten algun altre cas

Alternativa per Solsona- CUP ha fet públic un mapa interactiu –que es pot consultar a través d'un web– en què ha recollit més de cent barreres arquitectòniques als carrers de Solsona i en què els solsonins també podran avisar si detecten algun altre cas. La formació política n'ha fet un informe i l'ha lliurat a l'Ajuntament amb l'objectiu que es puguin anar eliminant els obstacles que es troben persones amb cadires de rodes, pares amb cotxets de mainada o persones que circulen amb bicicleta. El portaveu d'ApS-CUP, Òscar Garcia, explica que la formació va incloure aquesta problemàtica en el programa electoral perquè eren “conscients” de la quantitat de barreres que hi ha.

L'informe que ApS-CUP ha presentat a l'Ajuntament confirma que hi ha fins a 117 barreres, entre les quals, per exemple, destaquen les voreres inexistents o inacabades, passos de vianants sense rebaix, fanals i pals de llum al mig de la vorera que obliguen a baixar a la via o escales sense rampa.

Caminada popular

La major part d'aquests obstacles van ser identificats en una caminada, oberta a tota la ciutadania, que va tenir lloc a l'octubre i en què van participar ciutadans a títol individual però també escoles, esplais i moviments escoltes. “Pel que fa a les zones on no vam arribar en aquesta jornada participativa, en el marc de l'assemblea ens vam repartir la feina individualment i, després, ens vam dedicar a recórrer Solsona i detectar barreres”, explica Òscar Garcia.

Per fer visible tota aquesta sèrie de destorbs a la mobilitat, la formació ha obert el lloc web alternativapersolsona.cat/barreres, que permet visualitzar una llista amb les barreres incloses en l'informe entregat al consistori, així com un mapa interactiu en què se situa on és cada una d'aquestes barreres, quin és el problema concret que presenta aquell punt de la ciutat i, en molts casos, també una fotografia. A més, el web també té l'opció que els ciutadans puguin afegir-hi altres obstacles que trobin a través d'un formulari. “Si un ciutadà detecta alguna barrera, pot fer una foto i penjar-la al web; nosaltres validarem que ho sigui i apareixerà al lloc web”, explica Òscar Garcia. El regidor també diu que han proposat al govern municipal anar marcant les barreres que es vagin suprimint. “La idea és que sigui un tema dinàmic i que es vagi actualitzant”, afirma. Per això, per exemple, han suggerit a les escoles que continuïn treballant aquest tema amb els alumnes i que actualitzin el web amb ells.

La formació reivindica la col·laboració ciutadana com a eina imprescindible per treballar en pro de la ciutat i agraeix la implicació als veïns que han fet possible el mapa.

LES FRASES

Ho portàvem en el programa electoral, érem conscients que hi havia moltes barreres i volíem detectar-les
Hem fet un petit web que permet al ciutadà que detecta alguna barrera, fer una foto i penjar-la
Òscar Garcia
portaveu d'alternativa per solsona-cup

Una partida en el pressupost municipal d'aquest any

ApS-CUP explica que la seva preocupació per les barreres arquitectòniques ha coincidit amb el fet que en els darrers mesos l'Ajuntament de Solsona ha iniciat un pla de supressió de les barreres arquitectòniques i ha inclòs una partida de 50.000 euros en el pressupost d'aquest any. A més, havia demanat a diferents agents municipals que els fessin arribar els obstacles que coneguessin o detectessin a la ciutat. Per això, li ha entregat l'informe amb el centenar de barreres arquitectòniques, que confia que serveixi per anar eliminant de mica en mica tots aquests obstacles a la via.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia