Urbanisme

municipal

urbanisme

“Acord de mínims” a Montcada per afrontar el futur del Bosc d'en Vilaró

S'aprova per unanimitat en el ple una moció impulsada pels veïns amb què es pretén implicar altres institucions en el problema

Es crearà aviat una taula cívica

“És una moció de mínims que ha permès obtenir el consens de totes les forces de Montcada per començar a treballar plegats per buscar la viabilitat del Bosc d'en Vilaró”, diu Begoña Navajo, de l'associació de veïns de la urbanització, on viuen més de dues-centes famílies i que es va començar a construir en la dècada dels seixanta en plena serralada de la Marina, en sòl forestal, entre Montcada i Reixac i Badalona. Navajo fa referència a la moció impulsada pels veïns i aprovada per unanimitat, després de buscar el consens amb les diferents forces polítiques, dijous al vespre en el ple de l'Ajuntament de Montcada i que ha aconseguit que la problemàtica del Bosc d'en Vilaró –un document de bases de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) proposa l'extinció en diferit del barri en uns 30 anys– es converteixi en un tema de ciutat i que, a més, s'impliqui altres administracions i institucions perquè, com deia el responsable de l'Àrea Territorial del consistori, Jordi Sánchez, “és una situació complicada que no és només responsabilitat de Montcada”.

Després de mesos de tensió entre els veïns i el consistori, la moció es definia dijous com un “document d'acord de mínims per desencallar la situació”, que inclou la celebració en un termini màxim de tres mesos d'una jornada monogràfica sobre la urbanització amb la presència d'experts de la Generalitat, representants de l'AMB, els portaveus de la comissió de territori del Parlament de Catalunya i experts independents, que ha de ser l'embrió d'una mesa cívica, on també hi seran presents els ajuntaments afectats i els veïns. “Es crearà un espai ampli de discussió de totes les parts implicades on quedarà fixada la posició inequívoca de tothom perquè es deixin de donar opinions diferents a les institucions i als veïns”, deia l'alcaldessa, Laura Campos. Tot i que és un tema que Montcada arrossega des de fa anys, la problemàtica es va tornar a posar al damunt de la taula l'estiu passat, quan l'equip de govern va portar i aprovar en el ple el document de bases de l'AMB.

En la darrera sessió de març, també es va presentar una moció del PP sobre el Bosc d'en Vilaró que va quedar rebutjada.

LA FRASE

Es crearà un espai ampli de discussió de totes les parts implicades per fixar la presa de posició
Laura Campos
Alcaldessa de Montcada

Un cas excepcional, pels veïns

“La situació s'ha d'arreglar sigui com sigui. Pensem que el nostre és un cas excepcional en el qual tenen molta responsabilitat les administracions”, afirma Begoña Navajo, que tot seguit no defuig de deixar clar que els veïns també en tenen. Les més de dues-centes famílies del Bosc d'en Vilaró fa mesos que tenen reunions amb polítics, recollides de firmes, protestes en els plens. Aquesta setmana, l'activitat ha continuat primer amb l'aprovació d'una moció de suport al ple de Santa Coloma –es van reunir amb l'alcaldessa Núria Parlon fa unes setmanes– i amb el rebuig al Parlament per la proposta de resolució presentada pel Partit Popular a la comissió de Territori. Els veïns tenen clar que l'extinció en diferit no és la solució per al Bosc d'en Vilaró, i s'emmirallen en altres situacions excepcionals que ja existeixen a Catalunya. Navajo explica que ara per ara el pla de bases de l'AMB està aturat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia