Urbanisme

via verda

Malgrat farà un carril bici que l'enllaci amb la Tordera

El recorregut s'emmarca en la via verda de la Tourdera, en què participen tres comarques

La Diputació subvenciona la proposta amb 138.000 euros

Malgrat de Mar i Palafolls van ser els darrers pobles del Maresme a afegir-se a la ruta de cicloturisme, senderisme i BTT que té com a finalitat unir el Montseny amb la Mediterrània i en la qual participen també les comarques de la Selva i el Vallès Oriental. Malgrat va donar el sí a la iniciativa al mes d'octubre i ahir va presentar un projecte per construir un carril bici de 4,7 quilòmetres que enllaci la població amb el riu Tordera. La proposta, que s'ha d'aprovar en el ple d'avui, té un pressupost de 138.000 euros, que han estat subvencionats de manera íntegra per la Diputació, i està previst que sigui una realitat a finals d'any.

La portaveu de l'equip de govern municipal, Neus Serra (PDeCAT), va explicar ahir que el projecte inclou la senyalització de la ruta a tot el recorregut, diverses actuacions sobre la via i dues d'especialment importants com són habilitar dos trams de carril bici segregats del trànsit rodat al Camí de la Pomereda i adequar els marges de la carretera de Mas Bages perquè hi puguin circular tant ciclistes com senderistes amb total seguretat. Serra va especificar, a més, que la nova via començarà a l'altura de l'estació de tren i que“gran part del recorregut discorrerà en paral·lel a la línia de la costa, primer pel passeig de mar i després per la zona del Camí de la Pomereda”.

Segregar el carril

El principal objectiu és garantir la convivència entre el trànsit rodat habitual del traçat amb la presència de bicicletes i vianants que participin en la nova ruta. Per aquest motiu, el projecte d'adequació inclou baranes de fusta per segregar l'espai de les bicicletes de la via per on passen els cotxes al Camí de la Pomereda. “A la carretera de Mas Bages es fa necessari desbrossar tot el marge de la via asfaltada per crear un camí destinat únicament i exclusivament als ciclistes i senderistes”, va comentar la regidora. Neus Serra també va posar èmfasi en la necessitat de donar valor al territori. “Un valor paisatgístic centrat en l'espai fluvial i, al mateix temps, un valor econòmic, perquè s'afegirà a l'oferta turística i social del municipi”, va assenyalar.

La creació d'un carril bici a Malgrat de Mar se suma al projecte que està desenvolupant Tordera, que preveu donar continuïtat al passeig fluvial existent perquè arribi fins a Fogars. El consistori disposa de 120.000 euros i, actualment, està redactant el projecte, que inclou nova senyalització, la millora del tram que passa pel carrer Puigvert, i també la construcció de dos ponts abans d'arribar a l'empresa Torho.

Finalment, l'Ajuntament de Palafolls també està treballant per completar el recorregut que passa ara pel parc fluvial de la població. L'element clau d'aquesta ruta pel municipi serà el castell de Palafolls, que el consistori vol rehabilitar i condicionar com a atractiu turístic.

LA FRASE

La ruta vol donar valor al territori, tant des de la vessant paisatgística com econòmica
Neus Serra (PDeCAT)
portaveu del govern de Malgrat de Mar

LA XIFRA

4,7
quilòmetres
és la llargada del carril bici que unirà el centre de Malgrat amb el riu Tordera.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.