Urbanisme

Municipal

Montgat estrenarà la nova plaça de la Vila el 21 d'abril

La inauguració es farà en el marc de la festa major de Sant Jordi

L'espai està situat al davant de l'edifici de l'ajuntament, que també s'ha remodelat per eliminar-hi les barreres arquitectòniques

Montgat ja té plaça de la Vila. Les obres, que s'han allargat més del previst, s'han enllestit i està previst inaugurar el nou espai el divendres 21 d'abril, coincidint amb l'inici dels actes de la festa major de Sant Jordi. El nou espai, situat on abans hi havia un aparcament en superfície i un carril de circulació, ocupa 1.526 m² i s'ha elevat un metre, cosa que permet l'eliminació de les escales per accedir a la Casa de la Vila. Al subsòl de la plaça hi ha un aparcament subterrani de dues plantes amb capacitat per a 42 places. Dues són adaptades i a cada planta n'hi ha una amb connexió per càrrega de vehicles elèctrics.

La nova plaça, finançada per l'Àrea Metropolitana de Barcelona, permet la millora de la mobilitat amb l'entorn més proper, dona prioritat als vianants a l'edifici de l'ajuntament i, per la seva inclinació, es converteix en un mirador privilegiat al mar. Segons l'alcaldessa, Rosa Funtané, l'objectiu és que la plaça sigui un nou espai de centralitat del municipi i s'hi puguin organitzar actes festius, com el que servirà per inaugurar-la el proper 21 d'abril. “Volem que, més que una inauguració, sigui un lliurament al poble de la nova plaça”, assegura l'alcaldessa, que remarca la voluntat que els veïns siguin els protagonistes.

El pregó de la festa major de Sant Jordi, el 21 d'abril a les nou del vespre, serà el primer acte que s'hi farà. La montgatina Laura Pedro Albiol, guanyadora d'un Goya pels efectes especials de la pel·lícula Un monstre em ve a veure, de J. A. Bayona, serà l'encarregada de llegir-lo i, a continuació, hi haurà un mapping a la façana de la casa de la vila. La festa es clourà amb una copa de cava i pastes per a tots els assistents.

Les obres de construcció de la plaça han coincidit amb la remodelació de l'edifici de la casa de la vila per eliminar-ne les barreres arquitectòniques a través de la incorporació d'un ascensor i de lavabos adaptats. També s'ha millorat l'eficiència energètica de l'edifici i la qualitat de l'aire amb un sistema de ventilació amb recuperadors de calor. Finalment, s'han rehabilitat les façanes, on s'havien detectat algunes esquerdes i elements estructurals trencats, la pintura estava deteriorada i calia millorar el sistema per dissuadir els coloms. El cost total de la remodelació de la façana ha estat de 39.362,56 euros.

LA FRASE

Més que una inauguració, el que volem fer és el lliurament de la nova plaça al poble
Rosa Funtané
Alcaldessa de montgat

LA XIFRA

1.526
metres quadrats
té la nova plaça de la vila de Montgat, que es converteix en un mirador sobre el mar.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.