Urbanisme

municipal

Les obres il·legals del golf de Llavaneres aniran a terra

L'Ajuntament anuncia que demà vol entrar-hi i enderrocar unes estructures instal·lades sense llicència al camp de pràctiques el 2010

El club nega la il·legalitat de les tanques i s'empara en una sentència favorable posterior

Les estructures que va instal·lar de manera irregular el golf de Sant Andreu de Llavaneres l'any 2010 al camp de pràctiques tenen les hores comptades. L'Ajuntament ha anunciat, a través d'un decret, que demà a primera hora del matí té previst entrar-hi i començar de manera subsidiària uns treballs per desmuntar els pals i les xarxes que es van posar sense llicència.

El regidor d'Urbanisme, Josep Ruiz, assegura que el club no vol executar la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que ja és ferma i que va guanyar l'Ajuntament. “No volen fer la feina i pretenen allargar un procés que fa massa temps que dura”, assegura. Els treballs estan valorats en més de 32.000 euros i s'imputaran al golf.

Els fets es remunten a fa set anys, quan una forta ventada va fer caure els pals que aguantaven les xarxes de la zona de pràctiques. La reparació es va fer sense permís d'obres i, segons els informes municipals que es van redactar, les noves torres metàl·liques que es van aixecar no respecten les normatives urbanístiques. Unes estructures que Ruiz defensa que són “il·legalitzables”, malgrat els intents per trobar-hi l'encaix.

Una visió molt diferent té el club de golf, que nega la situació irregular de les seves tanques de protecció i seguretat, emparant-se amb una sentència posterior favorable. En aquest sentit, informa que “hi ha en tràmit altres procediments judicials relatius a aquesta qüestió, els quals espera que acabin confirmant la legalitat de les seves actuacions”.

Es dona el cas que aquestes obres es van portar a terme quan Bernat Graupera era alcalde de Llavaneres i les hauria autoritzat verbalment. Després de denunciar-ho, la fiscalia va acusar-lo de no perseguir l'actuació perquè es va negar a signar diversos decrets per poder sancionar l'empresa responsable.

LA DATA

19.04.17
L'Ajuntament
de Llavaneres ha fixat aquesta data per començar de manera subsidiària l'enderroc.

LA XIFRA

32.476
euros
és el cost de desmuntar tots els elements irregulars del golf de Sant Andreu de Llavaneres.

Una activitat sense llicència

La investigació de tot l'afer després que un grup de l'oposició –SOS Llavaneres– posés en coneixement d'Antifrau el cas, va destapar que el camp de pràctiques funcionava sense la corresponent llicència d'activitats. A més, els terrenys sobre els quals hi ha la zona d'aprenentatge són sòl no urbanitzable agrícola de regadiu. L'Oficina Antifrau de Catalunya va subratllar aleshores el fet que des de l'Ajuntament mai s'hagués iniciat cap expedient per impedir-ne l' ús i instava el govern municipal a fer complir la llei. La permissivitat de l'alcalde Bernat Graupera va ser objecte posteriorment d'una altra investigació de la fiscalia de medi ambient i urbanisme, que va acusar-lo de silenciar i de no perseguir una actuació irregular. A més, l'escrit posava de manifest que Graupera va decidir no multar la infracció malgrat les indicacions dels serveis tècnics municipals i, quan va signar el decret, va fer treure l'expedient sancionador i únicament es va acordar requerir al golf que procedís al desmuntatge de les tanques i les xarxes. Unes maneres de fer que es van posar sobre la taula per justificar la moció de censura del 2014, que el va fer fora de l'alcaldia de Llavaneres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia