Urbanisme

Urbanisme

El casc antic, en colors

Montgat aprova l'ordenança municipal sobre intervenció arquitectònica que fixa les característiques constructives i estètiques de les façanes

S'aplicarà també al nucli antic de Montsolís i al tram baix de la riera Sant Jordi

La zona del casc antic, el nucli antic de Montsolís i el tram baix de la riera Sant Jordi formen part del nucli històric de Montgat. Per preservar la tipologia de la zona, l'Ajuntament ha decidit impulsar la redacció d'una ordenança municipal sobre intervenció arquitectònica, que ha anat a càrrec de la Diputació de Barcelona amb un equip amb la participació de l'arquitecte municipal, Xavier Berenguer. L'objectiu del treball ha estat identificar les característiques urbanístiques, varietats tipològiques constructives i estètiques de les façanes dels edificis que els conformen per establir uns trets que es puguin considerar propis del carrer o barri. La definició dels colors que es podran fer servir en aquesta zona s'ha fet de manera participativa, a través d'una comissió ciutadana formada per veïns del municipi escollits pels seus coneixements tècnics o històrics i que s'han encarregat de fixar les propostes que conformen la nova carta de colors.

L'objectiu de la normativa és recollir quines seran les tonalitats de pintura que es podran fer servir i que s'han definit en funció de cada espai. Al carrer del Mar s'autoritza el blanc en totes les seves tonalitats, amb complements de paraments blaus o verds amb fusteries blanques, blaves o verdes. Per al camí Ral del nucli antic pescador i el tram baix de la riera de Sant Jordi, les tonalitats que defineix la carta van del marfil al cafè passant per tota una gamma de tons beix, ocres i marrons, i també hi tenen cabuda tonalitats com ara el gris perla i el verd pistatxo. Són, en total, disset colors diferents. Per al barri de Montsolís i el carrer de l'Església, l'ordenança defineix que la carta de colors vàlida és la suma dels tons que es poden fer servir en les dues zones definides anteriorment.

La taula recull també les possibles combinacions cromàtiques entre la pintura de les façanes, les parts de fusteria i els elements de serralleria per crear conjunts harmònics que respectin el caràcter de nucli antic d'aquests espais de Montgat. L'ordenança ja ha passat el tràmit previ de l'aprovació inicial del ple i es troba ara en fase d'informació pública perquè tothom que ho vulgui pugui presentar-hi al·legacions, les quals s'hauran de respondre abans de l'aprovació definitiva per part del ple municipal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia