Urbanisme

municipal

infraestructures

Arenys de Munt tria entre dotze empreses que volen fer el nou tram de riera

La licitació per fer l'obra d'urbanització té un cost de sortida d'1,5 milions d'euros

Els veïns decidiran el 7 de maig si volen mantenir el pont de vianants

L'Ajuntament d'Arenys de Munt ha començat aquesta setmana a obrir les pliques i a valorar les ofertes de la dotzena d'empreses que s'han presentat interessades a fer la urbanització de nou tram de riera, entre el rial Bellsolell i el carrer de la Rasa. Un projecte amb un preu de sortida d'1,5 milions d'euros i que preveu urbanitzar aquest nou tram donant continuïtat als projectes altres que ja s'han portat a terme a la part alta, amb prioritat per als vianants.

L'obra, però, que s'adjudicarà en les setmanes vinents, estarà condicionada per la consulta popular prevista per al 7 de maig, en què els veïns opinaran, entre altres qüestions, sobre si volen mantenir o enderrocar el pont de vianants de la riera, tal com preveu el projecte executiu. A les clàusules del concurs de la licitació ja s'especificava que l'obra tindria en compte el resultat de la consulta. “Per no endarrerir el projecte es va incloure la clàusula per si l'empresa no ha de fer aquest tram del pont”, explica l'alcalde, Joan Rabasseda (ERC). Això representaria un estalvi en els costos de vorera i calçada del nou tram si no s'arriba a enderrocar. En opinió del govern, el pas de vianants no té cap valor arquitectònic i per això no es va incloure dins el catàleg que protegeix fins a 299 elements del municipi. “Ningú no va votar en contra del catàleg i no l'inclou”, hi afegeix l'alcalde.

Escocells, en dansa

Arran de l'execució del primer tram de la riera urbanitzada es van originar queixes amb els espais reservats pels escocells dels arbres i el govern va obrir un procés participatiu per fer-hi canvis.

Els veïns van escollir entre diverses propostes que combinaven ampliar terrasses, aparcament, vegetació i sorrals per jugar-hi a fer cocous. Segons va explicar l'alcalde, ara s'està redactant el projecte definitiu per combinar les propostes més votades. Serà el Consell Municipal d'Urbanisme qui properament aprovarà el document que valorarà el cost de la reforma.

LA XIFRA

1,5
és el preu de sortida de la licitació del tram que s'ha d'urbanitzar, en què s'hi han presentat 12 empreses.

LA FRASE

Per no endarrerir el projecte es va incloure la clàusula per si l'empresa no ha de fer el tram del pont
Joan Rabasseda
alcalde d'Arenys de Munt (ERC)


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia