Urbanisme

Municipal

Canet ja tancarà la plaça Universitat a partir del juny

No es podrà accedir al cèntric espai els caps de setmana des de la mitjanit fins a les sis de la matinada

Es vol minimitzar els actes incívics i tenir instruments per poder sancionar-ne els autors

La cèntrica plaça Universitat de Canet de Mar, on hi ha el CAP, tancarà finalment els accessos durant els caps de setmana a partir de la primera quinzena de juny. L'horari previst és des de la mitjanit fins a les sis de la matinada, un període en el qual es vol garantir el descans dels veïns de la plaça, que durant anys han fet arribar les seves queixes per l'ús abusiu de l'espai per diferents col·lectius “massa sorollosos”. El regidor d'Urbanisme, Lluís Llovet (ERC), confirma que el tancament es fa tant per minimitzar els actes incívics a la plaça com, especialment, per donar instruments vàlids a la policia local per dissuadir les persones que vulguin continuar fent un ús inadequat de l'indret. “Durant els dos últims estius, les queixes dels veïns s'han multiplicat i quan s'han personat els agents l'únic que han pogut fer ha estat avisar els incívics que la seva conducta molestava”, recorda Llovet. Amb el tancament, la plaça Universitat passarà a ser un espai amb un horari restringit. “Si algú no respecta el temps de tancament, entra en el recinte i és enxampat per la policia, haurà d'afrontar una denúncia i una possible sanció”, precisa el regidor d'Urbanisme.

Llovet insisteix que la mesura s'ha d'entendre com una decisió eminentment preventiva. “Posem en marxa el tancament durant els caps de setmana perquè l'experiència ens demostra que són els dies en què es pot concentrar més gent i es poden generar més problemes”, assegura, i hi afegeix que “no es descarta aplicar el tancament altres dies en cas que sigui necessari”. Lluís Llovet explica que en funció dels resultats que s'obtinguin el govern estudiarà la possibilitat d'instal·lar càmeres de seguretat a la plaça Universitat també com a element dissuasiu.

La plaça Universitat de Canet es va inaugurar el 27 de juny del 2009. El projecte havia nascut cinc anys enrere amb l'acord entre la Diputació, propietària dels terrenys, i l'Ajuntament perquè al solar s'hi fes també el nou CAP. La inversió global de l'obra va pujar a prop de 2,3 milions d'euros, i la Generalitat va ser qui va fer l'aportació més gran, amb una partida de 950.000 euros; la Diputació n'hi va invertir 775.000, i l'Ajuntament, 162.000. Els 382.000 euros restants els va posar el concessionari del pàrquing subterrani, un pàrquing del qual l'Ajuntament ha recuperat la concessió.

LA FRASE

Si algú no respecta el tancament, haurà d'afrontar una denúncia i una possible sanció
Lluís Llovet (ERC)
regidor d'urbanisme de l'ajuntament de canet de mar


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.