Urbanisme

Expropiaran un pati de la plaça dels Bous, a Hostalric

L'Ajuntament vol recuperar com a espai públic una àrea privada i l'antiga imatge del sector

Ha adjudicat els treballs d'urbanització per 205.221 euros

L'Ajuntament d'Hostalric expropiarà el pati d'una casa de la urbanització de la cèntrica plaça dels Bous. Així ho van decidir els grups polítics en el ple de dimecres. El projecte d'expropiació, valorat en 11.370 euros, es considera d'interès públic i forma part de la renovació de la plaça, que començarà abans de l'estiu.

La superfície que s'expropiarà és de 61 m² i correspon al pati de la casa del carrer Major, número 2. Segons informa l'Ajuntament, l'espai, d'ús privat, és considerat sistema d'espais lliures, “places i jardins urbans”, en el pla general. Pel batlle, Josep Antoni Frias (CiU), “aquest és un cas molt semblant al dels terrats de la muralla”. “Volem retornar l'espai al poble i recuperar l'antiga imatge de la plaça”, afirma.

Treballs adjudicats

Els treballs d'urbanització de la plaça es van adjudicar dimecres per unanimitat a l'empresa Excavacions, Transports i Obra Pública Tarrés SL per un import de 205.221 euros (amb IVA). Al març, els grups ja havien aprovat el projecte de la plaça dels Bous, redactat per l'arquitecte Josep Manel Mosquera. Segons una primera estimació, el que té un preu més elevat són les soleres i paviments (més de 150.000 euros). Paral·lelament, es farà un aparcament públic a Can Llensa i s'actuarà al fossat del castell.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia