Urbanisme

Municipal

L’illa de vianants i la millora de polígons, prioritats del pla d’inversions de Rubí

Aquesta primera fase del pla que s’havia d’aprovar ahir en el ple està valorada en 6,3 milions i les obres es volen començar a executar abans d’acabar l’any

L’alcaldessa de Rubí, la socialista Ana María Martínez, va presentar ahir abans del ple d’aprovació inicial el paquet d’accions que es desenvoluparan en el pla d’inversions d’enguany i que ascendeix a 6,3 milions d’euros. La intenció és aprovar ara el projecte, adjudicar-los dotació econòmica el mes que ve i poder iniciar els treballs a finals d’any i, entre les accions proposades, s’inclou un paquet d’actuacions urbanístiques, que ja havien estat anunciades l’any passat després d’un acord amb ERC, per ampliar l’àmbit de l’illa de vianants.

En concret es tracta de la urbanització de la plaça d’Onze de Setembre –240.000 euros– i un tram dels carrers de Magí Raméntol –234.000 euros–, Torrent de l’Alba –226.000 euros– i Maximí Fornés –1.033.000 euros– amb l’objectiu de convertir-los en espais de plataforma única. Els altres carrers afectats seran els carrers de Méndez Núñez –87.000 euros–, General Castaños –89.000 euros– i Unió –152.000 euros–, on es faran actuacions per ampliar voreres i millorar l’accessibilitat.

L’altre gran paquet d’inversions, i que significa el desenvolupament de la primera fase del pla director dels polígons d’activitat econòmica, preveu destinar més d’un milió d’euros a arranjar voreres i el ferm de les calçades, renovar rotondes, millorar les zones d’aparcament i altres actuacions vinculades a millorar la mobilitat als polígons de Can Rosés, La Llana i Can Jardí.

Altres actuacions són per completar la xarxa per a bicicletes i els itineraris a peu de l’anella verda i per executar altres carrils bici, com ara el que ha de connectar el pont de La Llana amb la serra de Cantallops, i el de la urbanització de Can Sant Joan, el torrent dels Alous i l’estació de Ferrocarrils. També s’adequaran els camins de Can Tiraïres o el del torrent dels Alous i les connexions amb el parc de Ca n’Oriol.

La darrera línia d’actuacions va destinada a la millora dels espais pels infants amb la creació d’un parc infantil entre els carrers Calderón de la Barca i Torrent de l’Alba, davant de l’escola bressol municipal La Bruna, que serà accessible i cooperatiu. A més, s’instal·laran gronxadors adaptats per a persones amb diversitat funcional en quatre parcs més –195.000 euros– i es projectarà una zona lúdica esportiva, que inclourà un espai de pícnic i jocs infantils, a l’avinguda de Can Tapis, amb un pressupost de 174.000 euros.

LA FRASE

Hem de tenir un centre pacificat i una circulació que prioritzi els vianants i que dinamitzi el comerç
Ana María Martínez
ALCALDESSA DE RUBÍ


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia