Urbanisme

Unes escales acostaran el carrer a la plaça dels Bous, a Hostalric

L’Ajuntament canvia el paviment de l’espai, que tindrà continuïtat a l’avinguda del Coronel Estrada

Durant tres mesos només es podrà agafar la carretera en direcció nord

L’Ajuntament d’Hostalric començarà d’aquí a uns dies les obres a la plaça dels Bous. Els treballs consisteixen a canviar la pavimentació de l’espai i eliminar un mur que separa la plaça de la carretera, l’avinguda del coronel Estrada. En aquesta fase, adjudicada per 205.221 euros, no s’intervindrà en el parterre on hi ha bancs, arbres i gronxadors.

La reforma de la plaça dels Bous és la primera fase d’una rehabilitació del centre d’Hostalric i forma part de la llei de barris, per la qual cosa l’Ajuntament i la Generalitat haurien de pagar a parts iguals l’obra. En aquesta fase, se substituirà el paviment i es construirà un edifici de serveis a tocar de la carretera que inclourà el desfibril·lador, el quadre elèctric i la marquesina del bus. L’empresa Excavacions Transports i Obra Pública Tarrés SL executarà les obres, que haurien d’estar a punt a l’octubre.

L’alcalde d’Hostalric, Josep Antoni Frias (CiU), explica que la reforma de la plaça inclou l’acostament del carrer Estrada a la plaça. “A tocar del carrer s’hi construiran unes escales que substituiran el mur d’obra que hi ha ara [amb contenidors].” La urbanització inclou l’expropiació –valorada en 11.370 euros– d’un pati de la plaça (61 m²), a tocar de l’inici del carrer Major.

Més endavant, en una fase posterior, la voluntat de l’Ajuntament d’Hostalric és “elevar l’alçada” de l’avinguda del coronel Estrada i que sigui de “plataforma única”, tal com es veu a la imatge virtual.

Aparcaments al carrer

Amb aquestes obres hi haurà canvis importants en la mobilitat d’Hostalric. Només es podrà transitar de sud a nord (en direcció Girona) perquè el carril que ara va en direcció a Barcelona passarà a ser una zona per deixar-hi vehicles. El càlcul és que al carrer del Coronel Estrada hi hagi una seixantena de places per aparcar. Es podrà entrar a la plaça en direcció al carrer Major, on hi ha el centre d’atenció primària (CAP), però no es podrà baixar cap al Raval i el Ravalet.

L’alcalde explica que això últim ja passa quan hi ha la fira de Sant Miquel o la Fira Medieval. Els veïns podran pujar per l’altre costat dels dos carrers, des de la comissaria de la policia. El projecte d’urbanització es va aprovar en el ple municipal del 17 de maig per unanimitat.

Hi ha la possibilitat que les 48 places de zona blava de la plaça dels Bous –funciona amb un disc horari– desapareguin a curt termini [vegeu peça]. Si fos així, la configuració que hi haurà amb les obres a la plaça es podria mantenir durant mes mesos.

LA FRASE

El projecte és molt gran. El que fem ara és canviar el paviment i construir unes escales fins al carrer
Josep Antoni Frias
alcalde d’Hostalric (CiU)

LA XIFRA

205.221
euros
és el preu de les obres d’adjudicació de la plaça dels Bous, que començaran d’aquí a unes dies.

“Una peça majestuosa” sense vehicles, si és viable

L’alcalde detalla que la substitució del paviment per pedra de Sant Vicenç hauria de servir per “fer més amable” una part de la plaça dels Bous, ara “ocupada pels vehicles”. A mitjà termini, l’Ajuntament hi podria restringir l’accés al trànsit.

L’Ajuntament coneixerà aquest mes els resultats d’un estudi encarregat a l’empresa Mcrit (per 7.550 euros, sense IVA) per conèixer com és la mobilitat i si la C-35 –la ronda que passa pels afores del poble– podria absorbir part dels vehicles que passen pel centre de la vila. Frias és partidari que no es pugui aparcar a la plaça dels Bous. “Si l’estudi ens dona dades positives respecte a una proposta que hem fet, llavors hi haurà noves zones d’aparcament i nova distribució.”

Frias aspira a fer que la plaça dels Bous sigui per als veïns. “Voldria recuperar una peça impressionant i majestuosa per al gaudi del ciutadà, a peu.” Per afavorir els canvis, l’Ajuntament començarà aviat l’aparcament de Can Llensa, adjudicat en el ple del 17 de maig per 580.000 euros i que també forma part del pla de barris. Hi haurà un centenar de places.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia