Urbanisme

Arenys de Munt ja sap qui farà un tram més de la riera

L’empresa Calaf, que n’ha fet la urbanització de la part alta, guanya el concurs per enllestir els treballs en vuit mesos

El govern notifica als veïns afectats les contribucions que han de pagar

Finalment serà Calaf, la mateixa empresa que ha fet la urbanització dels dos trams ja executats, qui assumirà els treballs per continuar des del rial Bellsolell fins a l’alçada del pont, on s’haurà aturat l’obra després del resultat de la consulta als veïns que van votar perquè es mantingui el pas de vianants enlairat que creua la riera.

El consell d’Urbanisme, reunit dimarts al vespre, va conèixer els detalls de l’adjudicació, que inicialment s’havia concedit a l’empresa Rogasa, però es va decidir finalment per Calaf, al·legant un excés de formalisme a la mesa de contractació perquè la seva oferta havia valorat per separat les obres de voreres i calçada.

L’alcalde i regidor d’Urbanisme, Joan Rabasseda (ERC), va explicar a la comissió les millores introduïdes en el projecte que s’ha compromès a fer l’empresa adjudicatària i el compromís per enllestir les obres amb 31 setmanes. Entre les aportacions fetes hi figura la reforma de la parada de l’autobús que hi ha a torcar del pont, com també la col·locació de papereres en tot el tram que s’ha d’urbanitzar.

L’Ajuntament ha comunicat als veïns del tram, 121 propietaris de les 61 finques afectades, que hauran de pagar les contribucions especials en funció dels metres quadrats edificables i la longitud de la façana que dona a la riera. Tal com es va fer en els altres dos trams, un cop s’aprovi l’expedient provisional es notificarà el valor orientatiu de les contribucions.

L’import definitiu de les contribucions no se sabrà fins que acabi l’obra. Segons informa el govern, en el tram ja executat dels 315 immobles afectats per les contribucions especials el 76,5% dels propietaris han hagut de pagar menys de 1.800 euros.

LA XIFRA

1,3
milions és el preu pel qual s’ha adjudicat el nou tram de la riera des del carrer Bellsolell.

Nous escocells en el tram ja fet

Els membres de la comissió d’Urbanisme van donar el vistiplau al projecte que s’ha redactat per refer els 71 escocells que es van fer a la rambla i a l’Eixample, arran del procés participatiu on van dir-hi la seva 151 veïns.

Els canvis que es proposen han de servir per millorar l’espai que queda a les obertures dels arbres i que van generar queixes de veïns i comerciants. Les millores proposades tenen en compte totes les opcions en alguns espais que enjardinaran i d’altres que serviran per guanyar quatre places d’aparcament, i dos dels escocells es reconvertiran en terrasses públiques, al tram de la rambla Francesc Macià.

En canvi, només hi haurà un dels escocells a l’Eixample que es convertirà en un sorral per fer els cocous, tal com van escollir alguns veïns. A partir del projecte s’acabarà de valorar el cost de les obres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia