Urbanisme

municipal

medi ambient

L’espai vora Ter, un punt per continuar connectant Manlleu amb la natura

El procés participatiu per definir aquest espai s’ha tancat amb l’aportació de 728 respostes

La connexió dels marges i l’equilibri entre natura i lleure, claus

Després de pràcticament vuit mesos, Manlleu va donar per tancat amb la presentació de resultats el procés participatiu per definir el vora Ter, que ha permès detectar els usos principals que es fan d’aquesta zona propera al riu Ter, les millores que hi farien els participants i les intervencions i projectes a desenvolupar-hi en un futur. En el procés participatiu hi van prendre part 728 persones, de les quals 690 van respondre el qüestionari en línia i 38 en paper.

Amb les opinions recollides queda clar que la principal funció amb què associa el vora Ter la gent de Manlleu és connectar la ciutat amb la natura. En segon lloc, la funció d’aquest punt ha de poder ser un punt d’hàbitat adequat per a la flora i fauna del riu Ter, i en tercera posició els manlleuencs i manlleuenques ho defineixen com un bon lloc per fer-hi esport i activitats de lleure. En l’apartat d’aspectes a corregir del vora Ter actual, els enquestats assenyalen que cal millorar-hi la neteja, la il·luminació del recorregut, la seguretat, el paviment en alguns trams i la senyalització. I és que el procés participatiu defineix el vora Ter com un espai on la gent principalment hi passeja, hi fa esport a l’aire lliure o simplement observa la natura.

A banda de les enquestes, el procés participatiu també ha consistit en tallers de debat i sessions de mapatge ciutadà per explicar, debatre i analitzar la situació del vora Ter.

A banda i banda

El procés situa el tram del passeig del Ter com a centre neuràlgic del vora Ter, i els ciutadans consideren que és un magnífic entorn per fer-hi actes i activitats a l’aire lliure i per gaudir de la natura a tocar del nucli urbà de Manlleu. Malgrat això, les respostes també permeten detectar el fet que la connexió entre els dos marges del riu a través de passeres per a vianants, especialment a la zona de la Devesa, es veu com un objectiu prioritari i que allò ideal seria poder fer un recorregut circular. També ha sorgit la idea de poder baixar a la llera del riu en més punts del vora Ter, així com la necessitat de posar-hi més serveis, com ara lavabos públics.

Entre les aportacions també destaca la idea del parc del Ter, un equipament que es podria situar al Museu del Ter i que podria tenir una oferta gastronòmica, cultural, de turisme industrial o d’activitats per a la promoció econòmica.

LA XIFRA

308
respostes
han estat de nois i noies d’entre 12 i 17 anys. Hi han participat els centres educatius de la població.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia