Urbanisme

platges

regeneració de sorra

Pineda i Malgrat estrenen la recuperació feta al litoral

La nova platja regenerada pels vaixells draga a l’últim tram del camí de la Pomereda de Malgrat ja s’utilitza per posar-hi la tovallola

El passeig de Pineda obre a vianants i ciclistes el tram tancat amb una reforma provisional

Sant Joan era la data límit perquè tant Malgrat de Mar com Pineda de Mar tornessin a recuperar la normalitat a la costa que va ser sacsejada pels temporals de principi d’any i que va deixar un panorama desolador a les platges i al passeig. Ahir, la imatge era ben diferent, després de setmanes de feina per part dels dos vaixells draga pagats pel Ministeri de Medi Ambient que s’han encarregat de repartir els prop de 100.000 metres cúbics de sorra de les bocanes de diferents ports del Maresme per restituir l’espai menjat pel mar. En el cas de Malgrat, la construcció de l’escullera de protecció s’ha completat amb el repartiment de la sorra i el tram de platja ja es pot tornar a utilitzar amb normalitat pels banyistes, en especial pels usuaris dels càmpings.

El vial s’ha tornat a obrir al trànsit, però de forma provisional i en espera de poder començar, un cop acabi la temporada, la urbanització del camí. Una obra que ha d’assumir l’Ajuntament, però per a què ja ha demanat ajuda econòmica a l’Estat en el marc de les subvencions extraordinàries que el mateix Ministeri va anunciar que posaria a l’abast dels municipis afectats pels greus temporals.

La regidora d’Urbanisme, Mireia Castellà (JxM) es mostra satisfeta pel desenvolupament del projecte i pel compliment del calendari previst. “Els veïns i visitants ja poden tornar a posar la tovallola a la sorra i gaudir de la platja”, apunta satisfeta.

Contra rellotge

D’altra banda, les màquines van treballar fins divendres a la tarda contra rellotge a Pineda per deixar a punt el passeig. Al tram afectat, d’uns 300 metres, han coincidit els darrers dies les excavadores que reparteixen la sorra que abocava el vaixell draga amb els tècnics de l’empresa contractada per l’Ajuntament per fer l’arranjament inicial de la zona, habilitar part del carril bici –la resta és sorra compactada que no diferencia el vial– i permetre que l’espai torni a ser transitable per vianants i bicicletes, que, durant setmanes, han hagut de passar per un circuit alternatiu al passeig.

La regidora de Comunicació, Sílvia Biosca (PSC), va recordar, divendres, que aquesta primera inversió per permetre l’accés al tram afectat del passeig ha pujat a 35.000 euros. “Vianants i ciclistes recuperen l’espai amb totes les garanties de seguretat”, apunta i assegura que recuperar aquest tram és de vital importància per a l’oferta turística del municipi. La resta de la urbanització, que representa el gros del projecte, inclou la restitució dels elements d’urbanització, mobiliari urbà i jardineria fets malbé pel temporal i el restabliment dels serveis d’enllumenat, aigua potable i telefonia “amb un cost de 358.376,11 euros”. Per a aquesta part sí que està previst demanar una subvenció a l’Estat.

Les actuacions al litoral dels dos municipis de l’Alt Maresme s’ha allargat al voltant d’un mes i ha significat una despesa de 2,1 milions d’euros per part del Ministeri de Medi Ambient, invertits tant en la construcció d’esculleres de protecció com de l’abocament de sorra per refer les platges.

Els veïns i visitants de Malgrat ja poden tornar a posar la tovallola a la sorra i gaudir de la platja
Mireia Castellà (JxM)
regidora d’urbanisme de malgrat de mar

LA FRASE

Vianants i ciclistes recuperen l’espai del passeig marítim amb totes les garanties de seguretat
Sílvia Biosca (PSC)
regidora de comunicació de l’ajuntament de pineda


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia