Urbanisme

Sant Fruitós compra l’edifici de les monges per 385.000 euros

La idea de l’Ajuntament és dotar l’immoble, on actualment ja hi ha l’escola de música, de més equipaments

Els amos de l’antiga tèxtil van aixecar la llar d’infants el 1890 per als fills de les dones que treballaven a la fàbrica

L’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages comprarà el que es coneix com l’edifici de les monges per 385.000 euros. La idea de l’equip de govern (Gent Fent Poble i el PSC) és dotar l’immoble –on des del 2012 hi ha l’escola de música municipal– de més equipaments. Ho va explicar ahir l’alcalde, Joan Carles Batanés, que va destacar que és un edifici “amb unes possibilitats molt àmplies”.

La compra a la Mínima Congregació de Serventes del Sagrat Cor de Jesús –propietària de l’edifici– es farà efectiva enguany després que en el darrer ple s’aprovés la creació de la partida per pagar-lo. L’operació inclou l’adquisició de tota la finca, de 2.400 metres quadrats, dins la qual es troba l’antiga llar d’infants, que consta de dues plantes de 500 metres quadrats.

L’Ajuntament ja estava fent ús de l’edifici des del 2012, quan va signar un conveni amb els propietaris segons el qual durant set anys podia fer ús de l’immoble per a usos educatius i culturals a canvi de fer-ne el manteniment anual i dur a terme les obres d’adequació de la planta baixa per poder-la destinar a escola de música i arts. Ara, amb la compra, ja es fa un pas definitiu.

Batanés va indicar ahir que encara no saben quin tipus d’equipament hi ubicaran i va avançar que el primer que es farà és l’ampliació de l’escola de música, que passarà de cinc a set aules a la mateixa planta baixa. Després d’això, s’estudiaran les possibles propostes: “El principal motiu pel qual hem adquirit l’edifici és que pot admetre molts tipus d’equipaments, des d’un museu fins a un esplai o un alberg, té molt recorregut i això és important”, va explicar.

L’alcalde també va subratllar que és un edifici emblemàtic, amb una càrrega sentimental i històrica important per a moltes famílies del poble. L’immoble va ser construït el 1890 pels amos de l’antiga tèxtil, la família Bertrand i Serra, que el van donar a les monges del Sagrat Cor amb la idea que les religioses cuidessin els fills de les treballadores de la fàbrica. Les monges hi van establir el seu convent i, ja després de la guerra, la llar d’infants va passar a ser oberta a tots els nens del poble, motiu pel qual molts veïns han passat per allà, inclòs el mateix alcalde. Va tancar les portes el 2005, quan va passar el relleu a la llar d’infants municipal Les Oliveres.

LA XIFRA

2.400
metres quadrats
fan els terrenys de la finca, que alberga un edifici de dues plantes de 500 metres quadrats.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.