Urbanisme

municipal

barreres arquitectòniques

Pla per eliminar totes les barreres arquitectòniques que hi ha a Solsona

L’Ajuntament les ha recollit totes en un document i n’ha identificat les prioritàries

Ha començat a actuar i, aquest any, hi destinarà 50.000 euros

Pla de l’Ajuntament de Solsona per eliminar les barreres arquitectòniques per fer la ciutat més accessible. Fa un any el consistori va posar en marxa un procés participatiu perquè la ciutadania i les entitats enviessin propostes de supressió de barreres arquitectòniques a la via pública. El consistori va rebre unes 150 propostes, moltes de les quals van ser identificades pel grup municipal d’ApS-CUP a través d’un procés participatiu propi. Ara el consistori les ha recollit totes en un únic document i les ha ordenat per prioritat. Aquest any ha previst un pressupost de 50.000 euros per començar a fer els treballs. Entre les actuacions que ja s’han començat a fer hi ha la col·locació de baranes als carrers amb més pendent del nucli antic i rebaixar les voreres per accedir als passos de vianants.

Aquest és el primer cop que el consistori solsoní unifica en un mateix document totes les actuacions que cal fer per eliminar les barreres arquitectòniques del municipi, ja que fins ara s’havien dut a terme actuacions puntuals en diferents zones de la ciutat però sense una planificació clara.

El regidor en funcions d’Urbanisme de l’Ajuntament de Solsona, Antoni Carralero, en declaracions a l’agència ACN, ha celebrat que hi hagi un document amb uns criteris clars d’actuació i on es planifiquin les actuacions que s’han de dur a terme.

Carralero explica que s’ha intentat ordenar les actuacions segons la prioritat i s’ha començat a actuar sobretot al nucli antic, “on la població que hi viu és molt envellida i, per tant, té més dificultats”. En aquest punt s’hi han instal·lat baranes. També s’està fent front a les barreres arquitectòniques que hi ha a les voreres, ja sigui perquè no tenen rampes als passos de vianants, perquè es troben en mal estat, perquè estan inacabades o perquè tenen un fanal al mig que impedeix transitar-hi.

Segons el regidor, el consistori intenta prioritzar les rutes més usades per la gent. “No té sentit actuar en un punt en concret si deu metres més enllà en trobes un altre on no s’actua; per això, hem intentat crear aquests recorreguts”, explica.

LES FRASES

Al nucli antic hi ha diversos indrets amb baixadors perillosos; hem de pensar que hi viu gent gran, i per això hem col·locat passamans
Primer hem d’actuar on la gent té dificultats cada dia i, després, en els recorreguts que són més usats
Antoni Carralero
regidor en funcions d’urbanisme a Solsona


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia