Urbanisme

Municipal

Premià de Mar regularà l’ús dels habitatges turístics

El municipi es dotarà abans d’un any d’una ordenança normativa que en reculli les condicions d’explotació

L’Ajuntament estableix una moratòria d’un any per a l’expedició de noves llicències

Premià de Mar regularà l’ús dels habitatges turístics que hi ha al municipi. Així ho va aprovar el ple municipal d’aquesta setmana amb l’assentiment de totes les formacions arran d’una moció presentada per Crida Premianenca (CP) i ERC.

El text aprovat estableix que en el termini d’un any s’haurà d’enllestir una ordenança que reguli la normativa en aquest àmbit. La moció també estipula que s’obrirà un espai de participació per a entitats locals a fi que prenguin part en l’elaboració de l’ordenança, i que s’establirà una moratòria d’un any per a l’expedició de noves llicències d’habitatges d’aquesta naturalesa.

A més, el text aprovat inclou la proposta de sumar els possibles habitatges d’ús turístic il·legal a la borsa d’habitatges de lloguer, i si no fos possible aconseguir-los per a aquesta finalitat, sancionar qui incompleixi la llei.

La regidora de la Crida Brenda Bär va insistir que “és important que el turisme que vingui al municipi sigui sostenible”, i va recordar que “en els darrers mesos cada vegada és més difícil trobar un pis de lloguer a Premià de Mar”. L’altre ponent de la moció, Josep Maria Molins (ERC), va manifestar la necessitat “d’anar fent camí en aquest tema” sense esperar una regulació en l’àmbit comarcal. Per la seva banda, Rodrigo Andrade (C’s) va comentar que la seva formació veu el turisme “com una oportunitat, però s’ha de trobar el punt d’equilibri perquè sigui sostenible”.

L’alcalde de Premià de Mar, Miquel Buch (CiU), també va manifestar que no creu “que el turisme sigui dolent”, però va assenyalar que “el que s’ha de fer és regular-lo i que funcioni perquè no vagi en contra del dia a dia del municipi”.

Segons dades de l’Ajuntament, actualment Premià de Mar disposa de 30 habitatges turístics que estan registrats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia