Urbanisme

Municipal

El ple de Salt votarà dilluns la creació del sector sud

L’aprovació suposarà unir urbanísticament 900.000 metres quadrats de sòl

És l’espai on es planteja fer el nou hospital Trueta i les facultats de Medicina i Infermeria, i on es vol instal·lar Ikea

El ple de Salt votarà dilluns una modificació del planejament que suposa la creació efectiva de la peça urbanística del sector sud, espai on els saltencs proposen que se situïn en el futur equipaments sanitaris (el nou hospital Josep Trueta) i educatius (les facultats de Medicina i Infermeria), i on es preveu fer una zona comercial en la qual es podria instal·lar Ikea.

En la sessió plenària, de caràcter extraordinari (que es farà a les nou del matí) s’unirà urbanísticament el sector del Vallvera-Sitjar i un sector no delimitat. Pel que fa al del Vallvera-Sitjar, ja es va iniciar el 2004 una aprovació inicial que no es va acabar de tramitar mai.

El mateix dia l’Ajuntament de Vilablareix també farà un ple extraordinari per dur a terme el mateix tràmit en relació amb la peça de territori que tenen (aproximadament la meitat) a la parcel·la que queda entre l’AP-7 i el passeig Marquès de Camps a l’est, al nord de la C-65 i al sud del camí dels Carlins.

Després el tràmit dels dos consistoris s’haurà de sotmetre a aprovació en la comissió d’Urbanisme, i abans de l’aprovació definitiva ha de disposar dels informes sectorials favorables de diversos departaments de la Generalitat (Cultura, Medi Ambient i Agència Catalana de l’Aigua, entre altres). Al febrer ja es va fer una prèvia de l’informe de medi ambient amb la previsió de les afectacions.

Definir els subsectors

Un cop aprovades definitivament les modificacions, el sector sud de Salt passarà a ser una taca urbanística única de més de 900.000 metres quadrats. Posteriorment tocarà fer l’avanç del pla parcial. Aquest nou pas, que es podria portar al ple en el darrer trimestre de l’any, secciona tot el sector sud en subsectors. Es fa així perquè l’Ajuntament de Salt considera que la gestió integral de les més de 90 hectàrees de sòl, amb la quantitat de propietaris que hi tenen parcel·les, els usos previstos i els costos derivats del desenvolupament, no seria viable.

Cada un dels subsectors preveurà les superfícies dels usos i serveis que s’hi podran dur a terme. Serà, però, una delimitació d’usos genèrica i esquemàtica que es concretaria en el moment de fer el desenvolupament definitiu de cada un dels subsectors, com a plans parcials.

L’avanç del pla parcial, a més, inclourà l’estudi de l’equilibri entre els subsectors que ha de garantir que els beneficis i càrregues dels propietaris (entre els que tenen parcel·les on es preveuen desenvolupaments amb major i menor potencial econòmic) siguin equilibrats.

L’objectiu és que a final del 2018 estiguin acabats tots els tràmits urbanístics que ha de dur a terme l’Ajuntament abans del desenvolupament definitiu. En aquest moment, ja serà iniciativa dels privats presentar els seus projectes i demanar els permisos per fer les obres.

Serà en aquest punt en què es farà el dibuix exacte dels usos permesos dins de cada subsector que es vulgui desenvolupar. És a dir, en aquest moment, a través de la proposta de pla parcial que facin els privats, és quan es dirà on s’han de situar els espais comercials, d’equipaments, residencials, servituds, etc. Es preveu que primer es desenvolupin (a demanda dels promotors) els subsectors amb més potencial econòmic, i que aquests actuïn com a motors del desenvolupament i creixement de la resta de subsectors.

Contracte de neteja

Per altra banda, el ple servirà també per engegar la licitació del nou contracte d’escombraries, el més gran de l’Ajuntament (puja a uns 2,7 milions d’euros anuals), i que es modificarà. En concret, s’agruparà en un sol contracte el que ara està en set. Es rescindeix el contracte amb el Consell Comarcal del Gironès per a la recollida selectiva i orgànica, i s’agrupa amb la resta d’actuals contractes. A més, s’amplia per tenir recollida comercial i de voluminosos els 365 dies de l’any.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia