Urbanisme

Municipal

Arenys de Munt invertirà un milió d’euros al centre cívic i per asfaltar carrers

La modificació de crèdit permetrà destinar a l’equipament la subvenció que no s’havia gastat per urbanitzar la riera

També es faran nous els escocells

Arenys de Munt ha tancat el darrer ple abans de les vacances d’estiu amb una modificació de crèdit de prop d’un milió d’euros. Tal com va explicar el regidor d’Economia, Josep Sànchez (ERC), aquests diners provenen de romanents de tresoreria del 2016 però també es podrà destinar a la millora d’equipaments municipals en el pressupost de l’any vinent una subvenció que la Diputació havia concedit per a la urbanització de la riera. “Es va preveure tenint present que si no s’executava es podria destinar a equipaments municipals”, detalla el regidor, que va rebatre les crítiques del PDeCAT des de l’oposició, que va criticar la “manca de planificació”.

L’objectiu del govern, que va tenir el suport de la CUP i l’abstenció dels regidors del grup mixt i del PP, és destinar bona part del milió d’euros a inversió, uns 750.000 euros. “L’adequació del centre cívic és un projecte costós de fa anys i volem posar fil a l’agulla”, apunta el responsable de les finances municipals. L’adequació de l’antiga fàbrica tèxtil de can Soler, al veïnat de Sant Carles, ha de donar cabuda a diferents entitats, alguna de les quals ja fan ús de l’espai de manera provisional. La reforma de l’edifici com a espai polivalent té un pressupost que s’enfila al milió d’euros. Segons l’estudi d’equipaments culturals que va fer la Diputació, es recomana traslladar-hi també l’espai jove. La modificació de crèdit aprovada en el darrer ple inclou altres partides per atorgar subvencions a les entitats i uns 27.000 euros per a l’increment de sous als treballadors municipals.

LA XIFRA

750.000
són els euros que es destinaran a inversió per adequar del centre cívic a la fàbrica de Can Soler.

LA FRASE

L’adequació del centre cívic és un projecte costós des de fa anys i volem posar-hi fil a l’agulla
Josep Sànchez
regidor d’economia d’Arenys de Munt (ERC)

Millora dels carrers i dels escocells

La modificació de crèdit també preveu una partida de 250.000 euros per a la millora de carrers i vies públiques. La meitat d’aquests diners serviran per refer els escocells de la part urbanitzada de la riera que van provocar crítiques dels comerciants i veïns per la seva amplada. “Ara que quedarem alliberats de la riera podem plantejar-nos pensar en la millora d’altres punts que cal fer des de fa anys”, reconeix el regidor.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia