Urbanisme

Sallent estudia instal·lar un ascensor a la Rampinya

L’actuació està pensada per salvar el desnivell del barri i facilitar que els veïns puguin anar a peu al poble

Uniria el final del carrer Concepció, amb un mirador nou, i la carretera de Sallent

L’Ajuntament de Sallent estudia la possibilitat de dotar el barri de la Rampinya d’un ascensor amb l’objectiu de facilitar la mobilitat dels veïns per una zona que té un fort pendent. El projecte està ideat pensant, sobretot, en la gent gran, en les persones amb mobilitat reduïda i en les persones que duen cotxets.

La iniciativa s’emmarca en la llei de barris de la Generalitat, que destina una de les partides més importants a facilitar l’accessibilitat al barri de la Rampinya i, en aquest sentit, l’equip de govern sallentí ha proposat als veïns la possibilitat d’instal·lar-hi l’ascensor.

Així, s’han posat sobre la taula dues possibles propostes que han presentat dos despatxos d’arquitectes. L’ascensor uniria el final del carrer Concepció, amb un nou mirador, i la carretera de Sallent, on hi ha un desnivell de 17 metres. El projecte també preveu la nova urbanització del carrer Concepció, que eliminaria completament les voreres.

La inversió té un cost aproximat d’uns 175.000 euros per a l’ascensor i d’uns 95.000 per a la urbanització del carrer. Aquests imports estan subvencionats en un 75% per la Generalitat de Catalunya, i el 25% restant, per l’Ajuntament.

L’alcalde de Sallent, David Saldoni, ha manifestat: “L’objectiu d’aquestes actuacions és desenvolupar accions realment transformadores que incideixin de veritat en el desenvolupament del barri. En aquests moments, a la Rampinya hi viuen moltes persones grans algunes de les quals, amb dificultats de mobilitat, fet que fa que no baixin al poble tan sovint com voldrien, ja que la pujada del carrer Pont és una veritable barrera. Per això, l’ascensor podria ser una eina que facilités l’accés al barri.”

Un barri de “futur”

Fonts del govern sallentí han assegurat que l’actuació es fa mirant “el present i el futur”, ja que en l’Ajuntament veuen aquest barri “com un dels espais del municipi que pot desenvolupar-se en un futur breu i esdevenir un lloc atractiu per poder-hi viure”.

Ara per ara, el barri de la Rampinya ja disposa d’un servei de transport durant els matins que acosta els veïns a indrets com ara l’ambulatori, el centre de la població i a les altres barriades. L’ascensor, en aquest cas, resoldria el problema a les persones que es volen desplaçar a peu.

LA XIFRA

270.000
euros
és la quantitat del pressupost, 175.000 dels quals són per a l’ascensor i la resta, per urbanitzar el carrer.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia