Urbanisme

Municipal

Amposta reforma el sostre del mercat municipal

L’Ajuntament ha col·locat una estructura a l’interior de l’edifici que permet mantenir l’activitat dels paradistes mentre s’executa l’obra

Els venedors reclamen la instal·lació d’aire condicionat

L’Ajuntament d’Amposta ha iniciat aquesta setmana les obres de rehabilitació del mercat municipal. És una actuació que es podrà dur a terme sense necessitat de traslladar els paradistes a un altre espai durant els cinc mesos que s’executaran els treballs de reforma del sostre i de reparació de part dels vitralls que estan malmesos. Amb tot, ha estat necessari tancar el mercat durant deu dies per poder instal·lar una estructura que garanteix la seguretat i permet fer l’obra mentre l’edifici continua obert. “La instal·lació de la bastida ha tingut uns costos, però és més barat que traslladar els venedors a una carpa”, va manifestar l’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs.

La rehabilitació del sostre del mercat és una actuació pendent des del 2008, quan un informe municipal ja alertava dels danys que presentava l’edifici. L’obra té un cost de 500.000 euros i és finançada per l’Ajuntament d’Amposta, la Diputació i el Departament de Cultura, ja que l’edifici està catalogat com a bé cultural d’interès local. Concretament, se substituiran les bigues de fusta del sostre, s’instal·larà una placa totalment aïllant i es recuperaran les teules. “Amb aquesta actuació dignifiquem el mercat i apostem pels productes de proximitat, de quilòmetre zero”, va dir Tomàs.

També els venedors del mercat municipal valoren positivament l’actuació i el fet que no hagi calgut traslladar-se mentre s’executen les obres. “L’Ajuntament ens va alertar dels desperfectes que tenia la teulada i vam consensuar que es fessin les obres mentre el mercat es mantenia obert”, va assenyalar la presidenta de l’Associació de Venedors del Mercat d’Amposta, Lurdes Leon, que reclama la instal·lació d’aire condicionat a l’edifici.

A més de rehabilitar el sostre, se suprimiran les barreres arquitectòniques, i l’any que ve s’emprendrà la reforma de les parades exteriors i de tots els vitralls i es pintarà l’edifici.

LA XIFRA

500.000
euros
és el cost de les obres de reforma del mercat municipal, on l’any que ve es farà una segona actuació.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia