Urbanisme

municipal

L’Ajuntament d’Alcanar limita les inversions pel cas Turov

El ple de l’Ajuntament d’Alcanar ha aprovat el pressupost municipal d’enguany, un pressupost que està condicionat pel cas Turov. Així, el pressupost inclou una partida d’1,1 milions d’euros per fer front a la indemnització d’una part dels habitatges que s’han d’enderrocar i una altra de 242.000 euros per executar l’enderroc. “Mai abans un govern municipal havia hagut de gestionar tantes hipoteques ni assumir tantes conseqüències d’una gestió que no li era pròpia”, ha lamentat l’alcalde d’Alcanar, Alfons Montserrat. De fet, l’Ajuntament ja ha pagat la meitat de la indemnització a Turov, 534.000 euros, pels vuit apartaments que va construir a la urbanització Serramar d’Alcanar Platja i que mai va arribar a vendre. En total, hi ha 32 apartaments declarats il·legals i quan finalment s’execute l’enderroc l’Ajuntament haurà de fer front a més de tres milions d’euros d’indemnitzacions. Fins ara l’estratègia dels veïns ha estat intentar aturar l’enderroc, apel·lant a la indefensió que han patit durant el procés judicial. Una sentència judicial ordena l’enderroc dels 32 apartaments perquè l’obra vulnera la planificació urbanística. Les obres es van dur a terme el 2004 i dos anys després el jutjat contenciós administratiu de Tarragona va declarar nul·la la llicència d’obres per haver permès fer 32 habitatges en una parcel·la on només se’n podien fer nou, i va ordenar l’enderroc dels habitatges.

Quant al pressupost d’Alcanar, és de 9,4 milions d’euros i destina 657.000 euros a inversions. El PSC va votar a favor del pressupost del govern d’ERC, mentre que el PDeCAT i la CUP es van abstenir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia