Urbanisme

Municipal

La Gran Via de Premià de Mar es racionalitzarà

La intervenció es farà en un tram d’uns 300 metres aprofitant les obres que s’han d’executar al clavegueram

Els treballs s’iniciaran a principis del 2018

Premià de Mar ordenarà la Gran Via, una de les principals artèries comercials del municipi. El regidor d’Urbanisme, Antoni Subirà (CiU), va explicar que la intervenció es farà al tram central del carrer, d’uns 300 metres de longitud. A grans trets, l’actuació suposarà fer aquest tram a un sol nivell mitjançant una plataforma única perquè pugui passar a ser de prioritat invertida. A partir d’aquí, la intenció del consistori és instal·lar-hi elements mòbils com ara pilons o jardineres pesants “per millorar la protecció del vianant”. Això, tal com va indicar Subirà, obligarà els cotxes que hi circulin a fer-ho en zig-zag i a reduir la velocitat en aquest tram.

El titular d’Urbanisme va avançar que les obres començaran a principis de l’any que ve “després de la campanya de Nadal amb l’objectiu de molestar com menys millor els comerciants”. Els treballs tindran una durada global de sis mesos i es dividiran en dos trams. Aquest fet provocarà que aquest segment de la Gran Via estigui tallat durant mig any. “Un dels objectius de l’actuació no és cap altre que potenciar aquesta illa comercial de Premià de Mar”, va dir. Subirà també va assenyalar que, mentre durin els treballs, s’hauran de dissenyar unes “rutes alternatives” per als vehicles, que en aquests moments s’estan estudiant. “Una de les fites que es volen aconseguir és crear una circumferència entre la Gran Via, el carrer Jacint Verdaguer i el carrer Joan Prim, i creiem que l’urbanisme ho pot fer possible”, va assegurar Subirà. El regidor va explicar que la decisió de convertir en plataforma única aquest tram de la Gran Via va sorgir d’un procés participatiu emmarcat dins del pla de mobilitat.

El clavegueram

Paral·lelament, aquests treballs també serviran per renovar una canonada del clavegueram que passa per aquest carrer i que està “en molt mal estat”. “Aquesta canonada està tan malmesa que fins i tot ha provocat petits esfondraments que han obligat a col·locar-hi planxes de ferro”, va indicar Subirà, que va assenyalar que la ruptura d’aquesta infraestructura comprèn tot el tram que va des del carrer de la Plaça fins al carrer Doctor Flèming. El conjunt dels treballs tindrà un import d’uns 660.000 euros, una partida prevista dins les inversions del pressupost municipal.

LA XIFRA

660.000
euros
és l’import global de les actuacions que es faran a la Gran Via de Premià de Mar a principis del 2018.

LA FRASE

Un dels objectius de l’actuació no és cap altre que potenciar aquesta illa comercial de Premià de Mar
Antoni Subirà
Regidor d’Urbanisme de Premià de Mar


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia