Urbanisme

municipal

trànsit

Queixes pels canvis de circulació per les obres a la plaça dels Bous d’Hostalric

Els treballs de reforma, que acabaran a finals d’octubre, han obligat a canviar el sentit d’alguns carrers en què s’ha incrementat el trànsit rodat

L’Ajuntament d’Hostalric debatrà dilluns en un ple els canvis de mobilitat generats a partir de les obres a la plaça dels Bous i l’aparcament de Can Llensa, després que ERC va demanar un ple extraordinari per debatre els problemes generats a partir de les obres. Els canvis han generat neguit en una part dels veïns del municipi. Segons va explicar l’alcalde, Josep Antoni Frias, s’han rebut unes 400 queixes veïnals a través d’una instància (Hostalric té 4.100 habitants).

ERC vol saber si s’ha fet un seguiment real sobre l’impacte dels canvis de sentit de circulació i l’increment del nombre de vehicles que circulen pels carrers Ravalet, Raval i Major, i vol que s’adoptin acords de ple perquè les mesures de modificació de sentits de circulació que afecten els carrers esmentats es considerin provisionals únicament i exclusivament fins a la finalització de les obres. ERC també demana un nou estudi de circulació un cop s’hagin acabat les obres, que valorin l’impacte real al nucli antic, que tinguin en compte la sostenibilitat “i promoguin els criteris de slowcity als quals l’Ajuntament està acollit”. Segons va explicar ahir el portaveu d’ERC, Lluís Tubau, hi ha neguit entre els veïns sobretot del nucli antic perquè els canvis en el sentit de circulació d’alguns carrers han fet que hi hagi un increment important del trànsit al nucli antic. El regidor també hi va afegir que en el ple també es buscarà el compromís perquè qualsevol modificació de la circulació i aparcament que s’implanti quan s’acabin les obres, es faci amb el consens dels veïns. Frias va explicar ahir que el seguiment al qual fa referència ERC no s’ha fet, però que els canvis que es facin (tant si es reverteix la situació com si no) “es parlaran amb la ciutadania” quan acabin les obres. L’alcalde calcula que les obres de reforma de la plaça dels bous acabarà a finals del mes vinent, i les de l’aparcament de dues plantes que s’està construint darrere de la Domus Sent Soví, a finals de novembre.

LA XIFRA

400
signatures
s’han presentat en un escrit a l’Ajuntament en protesta pels canvis de circulació.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia