Urbanisme

Es comença a retirar la uralita de la bòbila de Sales, a Viladecans

L’Ajuntament de Viladecans ha començat a retirar la uralita i els elements que presenten risc de despreniment de la bòbila de Sales, una antiga fàbrica de totxanes que fa temps que provoca queixes veïnals pel seu mal estat. Des que la fàbrica va tancar fa 30 anys s’ha anat degradant. Es troba en un terreny privat afectat pel pla de Llevant, un projecte urbanístic aturat per la crisi. Això ha complicat l’actuació municipal, segons el consistori, que va netejar el recinte el 2013.

En els informes municipals es va recollir que hi havia una quantitat important d’uralita que calia retirar i l’any passat es va fer una primera actuació d’urgència valorada en 5.000 euros per retirar restes de fibrociment escampades a terra. Ara s’ha començat a enderrocar la teulada i parets de la part més malmesa de l’edifici, i a retirar el fibrociment i els elements en risc de despreniment o defectuosos. És una actuació valorada en 100.000 euros que es carregarà al propietari i que inclou el reforç de la xemeneia. Posteriorment es preveu destinar 95.000 euros a restaurar la xemeneia, molt deteriorada, i a mantenir-la com a element patrimonial.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia