Urbanisme

Territori

Vistiplau d’Urbanisme al nou POUM de Vilobí d’Onyar

La Comissió Territorial valida la primera fase de tramitació del pla i avança que el creixement serà poc important i centrat al nucli de Vilobí

S’aprova el projecte de geriàtric al municipi de Quart

La Comissió Territorial d’Urbanisme va donar ahir un primer vistiplau a la tramitació en curs del nou POUM de Vilobí d’Onyar. En l’estat actual de la tramitació no es concreta encara quin possible creixement podrà tenir el municipi, però Agustí Serra, director general d’Ordenació del Territori i Urbanisme, avança que no es preveu un creixement important (en part pel mateix pla urbà de Girona i el pla de les comarques gironines que ho condicionen) i que tot el possible creixement se centrarà essencialment entorn del nucli de Vilobí. Amb l’aprovació d’aquest avanç del pla es defineixen les grans línies estratègiques i la regulació urbanística dels diversos nuclis, com a base a partir de la qual l’Ajuntament podrà entrar ara en la concreció de propostes més detallades de creixement per cada àrea. Pel que fa al veïnat de can Bells, on se situen habitatges il·legals en relació amb la normativa vigent, es treballa en la línia de regular el que existeix però mantenint la classificació de sòl no urbanitzable i descartant cap tipus de creixement: “Les que hi són hi són, però la zona no es pot convertir en sòl urbà amb més creixement”, conclou Serra en relació amb la problemàtica d’aquest veïnat.

Un altre punt que va aprovar ahir la Comissió Territorial d’Urbanisme és el pla especial urbanístic per a la zona de l’antiga granja la roureda, a Quart: aquest pla permetrà convertir unes antigues instal·lacions ramaderes en un geriàtric i reduir en part la superfície edificada, que passaria d’uns 5.000 m² a 3.500 m². “Amb aquest ajust es millora la integració de la superfície edificada en el paisatge i es recuperen unes instal·lacions obsoletes”, valora el director d’Urbanisme.

Estació de bus a la Bisbal

Finalment, un altre punt aprovat ahir va ser el pla especial urbanístic que permetrà la construcció de la nova estació d’autobusos de la Bisbal d’Empordà. L’estació se situarà a la carretera de Cruïlles (GI-664), entre l’avinguda Josep Tarradellas i el carrer de l’Aigüeta, dos dels principals eixos viaris del municipi. El pla ordena el nou equipament, tenint en compte tant els requisits d’operativitat propis de l’estació com el seu encaix a la ciutat garantint la maniobra, l’estacionament i l’accessibilitat de fins a quatre autobusos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.