Urbanisme

Municipal

Arenys de Mar compra per fi el convent de les Clarisses

L’Ajuntament pagarà 1,3 milions per l’edifici que intentava adquirir des del 2007 amb la intenció inicial d’instal·lar-hi la biblioteca

L’operació resol la situació a precari del masover i queda pendent la consulta sobre els usos

Les Clarisses ja són dels arenyencs. Ho anunciava dijous al vespre a través de les xarxes socials l’alcaldessa, Annabel Moreno (ERC), després del ple en què s’havia aprovat la compra de l’antic convent. Una operació complicada que ha trigat una dècada a materialitzar-se i en què els diferents governs han intentat d’una manera o altra que l’edifici passés a mans municipals. “No és un caprici meu, és en benefici del poble, i així ho han defensat tots els governs des del 2007”, va indicar l’alcaldessa en el transcurs del ple.

L’Ajuntament pagarà als propietaris 1,3 milions per la finca, que ocupa 3.900 m² en una ubicació molt cèntrica, a tocar dels jutjats, els jardins de l’edifici Xifré i el parc de Lourdes. “És un emplaçament clau, que permet obrir un espai des de la riera que serà un gran pulmó verd”, destacava l’alcaldessa en la seva intervenció.

L’acord ha estat possible gràcies al suport del principal grup a l’oposició, JXA, que va dividir els vots dels sis regidors. El seu portaveu, Estanis Fors, va considerar la decisió un fet transcendental per al futur del municipi. El cap de l’oposició va parlar d’un “escull pendent” pel que fa a la consulta ciutadana que es va comprometre a fer el govern, a petició de l’oposició, sobre els futurs usos de l’edifici.

L’Ajuntament té previst portar a terme aquesta consulta als veïns per decidir quin seria el millor emplaçament per a la nova biblioteca. Des del 2007, quan van començar les converses per comprar el convent, aquest s’ha vist sempre com un possible emplaçament, a més d’altres espais, per traslladar-hi l’arxiu històric o el centre Salvador Espriu. L’alcaldessa va anunciar en el ple que un cop s’hagi signat la compra davant d’un notari es farà una jornada de portes obertes perquè els veïns puguin conèixer l’espai on vivien les monges de clausura.

Una de les condicions de la compra ha estat que, en el mateix moment de formalitzar el contracte, els propietaris pagaran els diners en concepte d’habitatge que es deuen a l’antic masover de les Clarisses. D’aquesta manera es resol el greuge cap a la família de José Luna, a la qual l’Ajuntament ha estat pagant el lloguer d’un pis durant tot aquest temps. La CUP va mantenir el seu vot en contra reclamant de nou un pla d’equipaments que el govern s’ha compromès a tirar endavant amb la participació de tots.

LA FRASE

No és un caprici meu, és en benefici del poble, i així ho han defensat els governs des del 2007
Annabel Moreno
alcaldessa d’Arenys de mar (ERC)


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia