Urbanisme

Municipal

Sant Pere de Rodes disposarà d’un pla especial urbanístic

El document, ja aprovat per l’Ajuntament del Port de la Selva, regularà les activitats i usos a l’entorn del monestir

El pla especial urbanístic de Sant Pere de Rodes és el document que regularà i ordenarà urbanísticament totes les activitats complementàries que es poden desenvolupar entorn del conjunt monumental del monestir. Aquest pla, promogut pel Departament de Cultura de la Generalitat i tramitat per l’Ajuntament del Port de la Selva, ja ha estat aprovat pel consistori i ara només queda pendent de l’aprovació d’Urbanisme. De fet, aquest punt ja s’incloïa en l’ordre del dia de la sessió del mes passat de la comissió territorial d’Urbanisme de Girona, però es va deixar sobre la taula per tractar-lo amb més detall en una pròxima reunió.

“Fa anys que recalquem la necessitat d’un pla especial per a Sant Pere de Rodes; en l’actualitat qualsevol canvi, per exemple en la botiga del monestir o a la zona d’aparcament, ens obliga a iniciar una tramitació específica. Hem de tenir un document global que reguli i ordeni el que es fa en aquest conjunt, pel qual passen unes 100.000 persones a l’any”, diu Josep Maria Cervera, alcalde del Port de la Selva.

El pla regularà la compatibilitat de totes les activitats que es desenvolupen a la muntanya de Sant Pere de Rodes, amb la situació del monestir dins del perímetre del parc natural i els imperatius de protecció del patrimoni que representa aquest conjunt monumental: aquests usos complementaris són bàsicament l’ordenació de l’espai d’aparcament, dels serveis administratius del monestir, servei d’hostatgeria, bar restaurant, petit comerç –per a la botiga del monestir–, ús residencial d’habitatge unifamiliar adscrit al museu, etc. També es regularan aspectes més tècnics com ara la implantació dels serveis de protecció d’incendis, de subministrament d’aigua potable, de depuració d’aigües residuals i de subministraments energètics i d’infraestructures de comunicacions.

També al càmping Port de la Vall

La comissió d’Urbanisme de Girona, reunida l’octubre passat, va deixar per més endavant el pla de Sant Pere de Rodes, però sí que va donar un avís favorable a l’avanç d’un altre pla especial que s’està tramitant al Port de la Selva: el pla especial del càmping Port de la Vall. Segons el director general d’Urbanisme, Agustí Serrà, es tracta d’ordenar urbanísticament un càmping preexistent que ocupa una superfície d’unes 3,3 hectàrees i que s’ha d’adaptar a les normatives vigents. Tot i aquest primer avís favorable per l’avanç de pla especial, Urbanisme va avançar que queden elements per polir. L’alcalde del Port de la Selva explica que el càmping funciona des dels anys seixanta i que el pla que s’està tramitant no suposarà cap extensió de l’activitat més enllà dels límits actuals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.