Urbanisme

municipal

obres

Arenys de Munt desviarà el clavegueram cap a Canet

L’ACA destina 35.500 euros per fer el projecte per moure les canonades

L’obra té un cost de 700.000 euros

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) i el Consell Comarcal del Maresme han signat un conveni per impulsar la millora del sanejament al municipi d’Arenys de Munt. Les primeres reunions ja s’han portat a terme, entre l’Ajuntament i l’organisme comarcal que assumeix la redacció dels treballs, que preveuen traslladar els 900 metres de canonada que baixa pel mig de la riera d’Arenys a un lateral i desviar-los cap a una nova estació de bombament que es farà abans d’arribar a l’autopista. D’aquesta manera, el clavegueram d’Arenys de Munt deixarà de travessar riera avall el terme d’Arenys de Mar, on es connectaven les canonades i es col·lapsaven quan hi havia forts aiguats.

El conseller comarcal de Medi Ambient, Josep Triadó, manté que la redacció del projecte és el primer pas per tirar endavant una obra primordial que suposarà un important estalvi energètic. “Deixarem de bombar l’aigua que es fa arribar fins a mar per tornar a impulsar-la cap a muntanya, fet que pot representar uns 40.000 euros anuals”, diu Triadó. La Generalitat ja va anunciar que assumiria el cost de l’obra, estimat inicialment en uns 700.000 euros, per resoldre així el problema, que s’arrossega des de fa anys.

El trencament del col·lector de les aigües residuals que passa per sota la llera s’ha rebentat més d’un cop amb les rierades. En espera de l’execució de l’obra, l’Ajuntament ha optat per protegir-lo amb una escullera de roques i evitar així possibles vessaments. Triadó confia que de cara a l’any vinent es pugui posar a licitació el projecte i tot seguit es disposi dels recursos per començar.

LA XIFRA

900
són els metres de canonades que es calcula que s’hauran de moure del mig de la riera.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia