Urbanisme

Cases i un parc a la pedrera de ses Negres, a Begur

Primers moviments de terres per recuperar la zona d’extracció d’àrids

La promotora Ses Negres ha iniciat recentment els moviments de les obres d’urbanització per poder rehabilitar l’antiga pedrera Nova de Begur. El projecte, que prové d’un conveni urbanístic del pla d’ordenació urbanística municipal (POUM) del 2003 i amb vistiplaus d’Urbanisme i Medi Ambient, es concreta en la construcció de 24 cases. La urbanització, a part de solucionar un nyap al paratge del cap de Gall, a s’Antiga, també va comportar una compensació econòmica de 414.000 euros, que van servir també per evitar més cases a l’entrada del nucli de sa Tuna.

El conveni urbanístic per a la restauració de la pedrera, amb vistes a sa Riera i les platges de l’illa Roja i Pals, es va fer davant la impossibilitat de poder-ho fer amb l’aval existent, que era de 12.000 euros. Tot i que els diners de la rehabilitació de la finca sortiran de la promoció d’habitatges, l’empresa propietària es planteja acabar reduint el nombre final de cases. A més, ha d’alliberar uns 7.000 m² d’espais verds, d’equipaments i vials. Part dels diners del conveni també es van destinar a l’adquisició d’una gran zona verda a l’entrada de sa Tuna. Segons el pla general, en aquesta zona, de dues hectàrees, s’hi preveia fer 25 habitatges més.L’explotació de la pedrera va començar el 1972 i el seu termini era per 50 anys. Però el mes d’abril de 1992, el govern begurenc va aturar-la en detectar que no tenia permís municipal ni llicència d’activitats classificades. Al cap de 13 mesos, el mes de maig de 1993, l’Ajuntament li va atorgar, amb el vistiplau d’Urbanismes i de Medi Ambient de la Generalitat, una llicència provisional amb la condició que la pedrera havia de deixar l’activitat extractiva el 1998 amb una restauració total de l’espai natural. La pedrera Nova va deixar de funcionar definitivament el 2002.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia