Urbanisme

Indemnització de 203.248 euros a Llançà

L’Ajuntament indemnitzarà el propietari de la casa enderrocada

L’Ajuntament de Llançà indemnitzarà amb 203.248,46 euros el propietari d’un habitatge que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va ordenar enderrocar el 2012. El cas es remunta a l’any 2003, quan el consistori li va donar llicència per fer unes obres de reforma i ampliació d’un edifici preexistent, tot i que els terrenys només admetien un habitatge unifamiliar.

A la pràctica, els treballs van suposar fer una construcció nova i, després d’un llarg litigi, l’alt tribunal va donar la raó a una veïna que va denunciar el cas i va aconseguir que s’ordenés que la construcció anés a terra. L’alcalde, Pere Vila (que ja era a l’alcaldia el 2003), explica que en els últims anys l’anterior govern (liderat per ERC) va demanar diversos informes (primer a la Diputació de Girona i després a una auditoria privada) per dirimir sobre la indemnització que reclamava la propietat, i que ascendia a més de 480.000 euros. Tots els informes van concloure que hi havia “corresponsabilitat” i que els “danys” s’havien de pagar al 50%. Vila diu que a l’Ajuntament tenen feta una reserva de pressupost des de fa quatre anys per fer front a aquest cas i que en les pròximes setmanes abonaran la indemnització.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia