Urbanisme

Municipal

Reurbanització de la plaça Barcelona de Puigcerdà, l’accés al nucli històric

S’estan enllestint els treballs, que completen la millora urbanística d’aquesta part destacada del centre

L’Ajuntament vol millorar ara altres espais del voltant

L’Ajuntament de Puigcerdà està duent a terme els treballs de millora urbanística de la plaça Barcelona i del seu entorn amb una inversió de prop de 400.000 euros, provinents dels plans de foment territorial del turisme de la Generalitat. La plaça Barcelona configura el principal accés al nucli històric i comercial de Puigcerdà, integrat per la plaça del Campanar i el carrer Major i adjacents.

Les obres inclouen l’eliminació de barreres arquitectòniques, la renovació de l’enllumenat, el soterrament de les línies aèries dels serveis, la nova pavimentació i instal·lació de mobiliari urbà i arbrat. El giratori que s’habilita al centre d’aquesta plaça en forma d’illeta verda i amb una font és un element que ha de contribuir a millorar la mobilitat a la zona. També s’habilitaran noves places d’aparcament a l’espai que uneix la plaça amb la rambla Josep Maria Martí.

Aquesta actuació a la plaça Barcelona de Puigcerdà s’afegeix a les millores urbanístiques ja enllestides a la rambla Martí i al carrer Cadí. Ara el govern local aspira a entrar una altra vegada en els plans de foment territorial del turisme de la Generalitat per poder executar millores en altres espais de la rodalia d’aquesta plaça. En concret, vol renovar l’avinguda Pons i Gasch, el carrer Pere Borrell i un tram del carrer Major. La inversió és de 400.000 euros.

LES XIFRES

400.000
euros
és l’ajut de la Generalitat per poder executar les obres de la plaça Barcelona i el seu entorn.
5
espais urbans
de l’entorn de la plaça han estat objecte de millora urbanística o ho seran en els mesos vinents.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]