Urbanisme

Ribes de Freser enllesteix sis anys després el pla de barris

Al setembre començarà la urbanització dels carrers Girona i Fontalba i la millora del pavelló

L’ascensor públic cap al centre és l’actuació més destacada

L’Ajuntament de Ribes de Freser enllestirà enguany després de quasi sis anys el projecte de millorament del nucli antic i del barri del pavelló subvencionat pel pla de barris amb la urbanització dels carrers Fontalba i Girona. Aquesta última actuació es completa amb la millora de l’interior del pavelló municipal poliesportiu amb la renovació del terra, la substitució de les tanques i la instal·lació d’una xarxa de calor per biomassa en una part de l’edifici. A més, es durà a terme una rentada de cara de l’exterior d’aquest mateix equipament. El cost total d’aquesta actuació licitada fa pocs dies és de 850.000 euros. Els treballs començaran el mes de setembre i han d’estar enllestits abans del final de l’any.

L’alcalde de Ribes de Freser, Marc Prat, ha informat que el pla de barris finançava en el cas del seu municipi el 75% del cost total del projecte i que l’Ajuntament podia finançar l’altre 25% amb altres fons de finançament. Prat ha informat que, en aquest cas, ha estat el programa Viure al poble de la Generalitat del fons europeus Feder.

El projecte global preveia la regeneració del barri del pavelló i la seva connexió amb el centre. “Vam haver de redimensionar el projecte, a causa de la situació econòmica de la Generalitat, i ho vam fer significativament, de 2,3 milions d’euros vam passar a 1,4 milions”, ha indicat. A més, hi ha afegit: “Amb això considerem que continuem essent fidels al projecte inicial i que resolem problemàtiques importants del municipi”. L’alcalde ha detallat que han deixat al marge la rehabilitació d’habitatges, perquè o bé no calia o bé les comunitats de veïns no podien fer-hi front. “Durant cinc o sis anys hem estat molt frenats, perquè ens feia patir embolicar l’Ajuntament en un projecte car. Calia sentit comú i sensatesa”, ha dit.

La instal·lació d’un ascensor públic que connecta el centre amb el pavelló és l’actuació central del projecte, perquè soluciona la mobilitat dels veïns d’aquest barri –la mitjana d’edat és elevada– i també facilita l’accés de les persones amb problemes de mobilitat a l’equipament i a la zona, on hi ha també el camp de futbol i un passeig on es duen a terme diverses activitats públiques.

Aquest barri està situat al marge esquerre del riu, a una cota molt més elevada que la llera, en una posició propera al centre. És un polígon d’habitatges de cases barates promogut per Caixa Girona els anys seixanta.

El projecte se centra bàsicament en un polígon de 186 habitatges que arrossega les deficiències i les males condicions d’urbanització i de qualitat dels edificis, característiques de l’època en què va ser construït.

LES XIFRES

186
habitatges
hi ha a la zona beneficiada pel projecte de rehabilitació urbana que ara s’acaba.
850.000
euros
és el cost de les darreres actuacions que es duran a terme abans del final de l’any al sector del pavelló.
1,4
milions d’euros
és la inversió total en el projecte subvencionat per la llei de barris a Ribes.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia