Urbanisme

Aproven la reforma del vial de l’Avellaneda, a Girona

La proposta preveu la implantació de voreres i d’un carril bici que connecti l’entrada sud de la ciutat amb el centre

L’Ajuntament hi destinarà 800.000 euros en el tram del carrer Barcelona

L’Ajuntament de Girona ha aprovat de manera definitiva el projecte de reforma de la vorera est del carrer Barcelona al sector de l’Avellaneda. Concretament, s’actuarà en el tram ubicat entre el carrer del 8 de Març de 1908 i la rotonda de Fornells de la Selva. Actualment, la vorera en el tram final del carrer Barcelona només està pavimentada de manera irregular: a la zona del principi i en un espai entremig. Segons va anunciar ahir el govern municipal, amb aquesta actuació es complementarà la vorera i s’hi donarà la continuïtat necessària per tal d’assegurar la mobilitat en condicions de seguretat i accessibilitat per als vianants. A més, s’aprofitaran les obres per pavimentar la mitjana central del vial del carrer Barcelona.

Mobilitat sostenible

L’actuació servirà també per implantar un carril bici al llarg del carrer Barcelona que connecti l’entrada sud amb el centre de Girona amb l’objectiu de millorar la mobilitat sostenible a la ciutat. El projecte, que es va aprovar definitivament el 23 de novembre a través de la Junta de Govern Local, té un import de licitació de prop de 800.000 euros.

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, es mostrava ahir satisfeta amb el projecte i pel fet que finalment tirin endavant uns treballs que els veïns de la zona havien reclamat reiteradament. “Tinc un compromís amb la reforma de la carretera Barcelona perquè sigui una via d’entrada a la ciutat cada vegada més amable i centrada en les persones. Aquesta actuació va en aquesta línia precisament en un sector, l’Avellaneda, on mai s’havia prioritzat el vianant per sobre dels vehicles. Era una necessitat dotar de voreres dignes aquest espai”, explica l’alcaldessa de Girona en un comunicat.

Continuïtat a Can Turon

De fet, les obres que en breu es tiraran endavant quan es posin a licitació els treballs permetran que els veïns del barri de l’Avellaneda tinguin voreres per anar fins al centre de Girona. Almenys aquest és el compromís que va adquirir l’equip de govern amb els veïns del barri. Cal tenir en compte que no només es tirarà endavant aquest projecte del sector de l’Avellaneda, sinó que actualment també hi ha en marxa la urbanització de Can Turon, que s’està executant a càrrec de les grans superfícies comercials del Leroy Merlin i de l’Esclat que s’hi estan instal·lant. Aquests treballs inclouen vorera al tram est de la rotonda, amb passos de vianants tant al ramal per pujar des de la rotonda a la C-65 en direcció a Platja d’Aro com al ramal per baixar des del mateix costat. Un cop a l’altra banda de la rotonda, la vorera i el carril bici enllaçaran cap a les vies ja existents per a vianants i ciclistes a l’entorn de l’escola Marta Mata.

LA FRASE

Mai s’havia prioritzat el vianant per sobre dels vehicles. Calia dotar de voreres dignes aquest espai
Marta Madrenas
alcaldessa de girona

LA DATA

23.11.18
L’Ajuntament de Girona
va aprovar definitivament el projecte a través de la Junta de Govern Local.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia