El projecte per fer la biblioteca de Sant Pol a les escoles velles tira endavant tot i l'oposició dels veïns

El govern admet part de l'al·legació feta pel grup de defensa del patrimoni

El grup de veïns que s'oposen al projecte de construcció de la nova biblioteca va tenir l'oportunitat de defensar els seus arguments a través de la veu de l'artista Perejaume, un dels signants de la carta de suport a la conservació de l'edifici de les escoles velles. Perejaume va defensar que la necessitat que Sant Pol disposi d'una biblioteca ningú no la posa en dubte. «Nosaltres defensem una altra ubicació, perquè temem que les obres previstes a l'immoble el malmetin de manera irreversible», va assenyalar.

Des del govern de CiU i amb el regidor no adscrit Joan Piqueras es van desestimar les al·legacions presentades, que feien referència a una suposada destrucció patrimonial, però es va estimar part d'una al·legació presentada per Jordi Armengol i altres membres del grup de defensa del patrimoni que demanava la reducció de la volumetria prevista al pati de l'edifici. En el torn dels grups de l'oposició, Junts per Sant Pol va demanar la retirada del punt perquè no es disposava de l'informe de la junta local del patrimoni, que no s'ha reunit des que es va crear.

Des d'ICV, el regidor Manel Puig criticava un projecte del qual no s'han fet partícips els ciutadans i que «no ha aconseguit el consens suficient». Piedad Jiménez, del PSC, va posar en dubte el finançament «d'una obra faraònica que hipotecarà el poble», i el regidor no adscrit Enrique Abad també es va manifestar en contra de la proposta. ERC va votar-hi a favor.

Des del govern es va insistir que l'actuació urbanística «manté intacta l'essència de l'edifici i permet un doble objectiu: dotar Sant Pol d'una biblioteca com es mereix i recuperar i conservar un dels elements arquitectònics i patrimonials més importants del municipi».

Acusació particular

En el decurs del ple celebrat ahir també es va votar un punt d'urgència en el qual el govern local es presentava com a acusació particular en el procés obert pel fiscal d'Urbanisme, Antonio Pelegrín, contra l'exalcalde de Sant Pol, Francesc Pomés (CiU). Pomés està acusat d'un presumpte delicte contra l'ordenació del territori, de prevaricació i de falsedat documental. L'objectiu de personar-se en el procediment judicial és, segons l'alcalde, «conèixer a fons tota la informació que es derivi de la investigació». Es van abstenir en la votació ICV i els dos regidors no adscrits, Piqueras i Abad.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.