Urbanisme

La Jonquera tindrà un nou pàrquing a tocar del centre

Serà al carrer Albera i tindrà 72 places i una àrea de descans

Compensarà els llocs d’aparcament que es perdin amb la renovació en curs dels diversos carrers del nucli antic

L’Ajuntament de la Jonquera ha posat en marxa la tramitació per adequar un nou aparcament públic i gratuït pròxim al nucli històric. El pàrquing se situarà al carrer Albera, a l’est del poble, i tindrà una capacitat de 72 places amb l’objectiu de facilitar i garantir una millora de la mobilitat per als veïns i reduir el trànsit rodat al nucli urbà.

La construcció del projecte s’ha posat ara a concurs per un import de 553.709 euros i les empreses que hi vulguin concórrer tenen fins al proper dia 11 per presentar les propostes. Amb aquesta tramitació en marxa, l’alcaldessa, Sònia Martínez, confia que el nou equipament podrà ser operatiu de cara a l’estiu.

Martínez recalca que la construcció d’aquest aparcament va lligada a la renovació del nucli antic, que es va avançant per fases. En aquesta part del poble ja s’ha actuat als carrers Cantallops i Vidre, i properament s’afrontarà l’execució del carrer Rocabertí. Totes aquestes obres faran perdre llocs d’aparcament. “La renovació del nucli antic ha d’anar lligada a afrontar la problemàtica important d’aparcament que tenim, i que ja s’ha fet evident durant les obres, amb cotxes que aparquen sobre les voreres. El nou pàrquing, gratuït, compensarà àmpliament les places que es perdin amb la renovació dels carrers”, ha dit l’alcaldessa.

Ha estat una tramitació urbanística complexa, ja que s’han hagut d’expropiar finques i el procés s’ha anat allargant, però Martínez insisteix que el nou equipament que es construirà és un projecte ambiciós que va més enllà d’un senzill aparcament: també serà una àrea de descans equipada amb mobiliari urbà, bancs, zones enjardinades i arbrades. Per adaptar-se al pendent del terreny, el conjunt es farà sobre dos nivells (52 places a la part superior i 20 a l’aparcament inferior). En tota aquesta àrea s’instal·laran un nou enllumenat i càmeres de seguretat per garantir que la població pugui gaudir-ne en condicions òptimes.

LA XIFRA

553.709
euros
és l’import amb què s’ha posat a concurs l’execució del nou aparcament de la Jonquera.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia